El consell comarcal ha destinat 360.000 euros a fer millores a les depuradores del Ripollès durant el 2017

14 de desembre de 2017

Que les aigües brutes tractades a les seves depuradores retornin completament netes als rius és una qüestió prioritària pel Consell Comarcal del Ripollès. Concretament, de l’àrea de Territori i sostenibilitat i la conselleria comarcal d’Intervenció ambiental i Sanejament. La corporació, a més, dedica un esforç molt important a mantenir en condicions perfectes les instal·lacions que ho fan possible, conjuntament amb l’Agència catalana de l’Aigua.

Per aquest motiu, al llarg del 2017, el Consell Comarcal del Ripollès ha invertit 363.741 euros en millores a les estacions depuradores d’aigües residuals i els seus equipaments. Aquestes operacions han estat finançades per l’Agència Catalana de l’Aigua. La més destacada correspon a les reparacions que s’enllesteixen aquests dies al col·lector d’aigües residuals de Sant Pau de Segúries, que ascendeixen a 100.000 euros, aproximadament. També és especialment quantiosa la inversió feta a la depuradora de Nevà. Consisteix en la instal·lació d’un equip de desbast, que és una estructura similar a un sistema de reixes que permet fer un primer filtratge de l’aigua.

Entre la resta d’actuacions, per exemple, hi ha la substitució de dues bombes i la incorporació d’un sistema de recepció de líquids de fosses sèptiques a la planta que dóna servei a Ripoll i Campdevànol, la reconstrucció del col·lector de Camprodon, la instal·lació de cabalímetres per mesurar l’entrada d’aigües a les depuradores de Setcases i Planoles o la incorporació de sistemes de climatització a les de Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses. En aquesta última planta també s’hi ha instal·lat un nou sistema d’oxigenació del reactor, aquell espai on uns microorganismes eliminen part dels residus de l’aigua. La direcció de totes aquestes obres l’han assumit els serveis tècnics del mateix Consell Comarcal del Ripollès.

 

MÉS INVERSIONS PER AL 2018

Amb la vista posada a l’any vinent, el Consell Comarcal del Ripollès té previst invertir prop d’un 68,54 % més en els sistemes de sanejament, en comparació al 2017. Així es va aprovar amb el pressupost de la corporació. Aquest augment, que ens situa a la xifra d’1.605.800 euros, és possible gràcies a la major aportació de fons per part de l’Agència Catalana de l’Aigua.

La xarxa de depuradores d’aigües residuals del Consell Comarcal del Ripollès està integrada per les estacions de Camprodon, Nevà, Núria, Planoles, Ribes de Freser, Ripoll i Campdevànol, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries i Setcases.

Compartiu-ho amb: