El Refugi d’animals del Ripollès tanca el 2017 amb 31 adopcions

19 de gener de 2018

 

El Refugi d’Animals del Ripollès, gestionat pel Consell Comarcal del Ripollès amb el suport de la Diputació de Girona, ha registrat 31 adopcions al llarg del 2017. És una xifra inferior a la de l’any anterior, en què es va arribar a les quaranta, però la proporció de gossos adoptats respecte els que han ingressat al refugi ha passat del 31,7 % al 38,8 %. Aquesta tendència fa pensar que el grau de conscienciació sobre la necessitat de no abandonar el cans creix entre el habitants del Ripollès, així com també augmenta la bona voluntat de les famílies d’escollir els nous animals de companyia entre els gossos abandonats residents al refugi del consell comarcal.

 

Catàleg de gossos en adopció: http://bit.ly/refugiripolles

Aquest 2017, el pic més important d’adopcions s’ha produït el juny, amb un total de set. De fet, durant la primera meitat de l’any, el ritme d’adopcions ha estat molt bo i s’ha situat per damunt del del 2016 i també del 2015.

 

2

 

Paral·lelament, aquests darrers dotze mesos s’ha comptabilitzat molts menys abandonaments o pèrdues de gossos: 80 respecte els 126 del 2016, cosa que suposa una davallada del 36,5 %. Val la pena destacar que la diferència sobretot s’ha notat els mesos d’estiu (juliol, agost i setembre), en què el 2016 van entrar quaranta gossos abandonats o perduts al refugi (això inclou els cadells de dues femelles que hi van ingressar prenyades) mentre que el 2017 han sigut setze. Cal tenir en compte que aquest darrer any, quatre de cada deu gossos abandonats o perduts que han estat recuperats pels seus amos.

Amb tot, la xifra de població del Refugi d’animals del Ripollès, el 31 de desembre, ha arribat als 54 cans. Això suposa un augment de set inquilins respecte el tancament del 2016.

 

3

 

És per això que des del Refugi d’Animals del Ripollès s’anima les famílies i particulars a anar a conèixer els gossos i a adoptar-ne. Es recomana a les persones interessades a fer adopcions que els vagin a veure a les instal·lacions una o més vegades abans de prendre la decisió sense cap compromís. Poden concertar una visita al telèfon 609 52 97 88. Els gossos adoptats s’entreguen al dia pel que fa a vacunacions, desparasitats, esterilitzats i amb el xip identificador. A més, les persones que adoptin un gos tenen quinze dies per reconsiderar la decisió en cas, per exemple, que l’animal no s’adapti a l’entorn nou.

 

LA IMPORTÀNCIA DEL XIP

El Consell Comarcal del Ripollès també vol incidir en l’obligatorietat dels propietaris d’identificar els gossos amb un xip a partir dels tres mesos d’edat. Aquesta és la forma més eficaç de recuperar-los en cas que es perdin. Col·locar-lo és instantani i indolor per a l’animal. En aquest sentit encara falta molt per assolir la conscienciació de la població. Mostra d’això és el fet que tan sols el 45 % dels gossos que han entrat al Refugi d’animals del Ripollès durant el 2017 tenien xip.

Compartiu-ho amb: