El consell comarcal ha suspès 6 expedicions de transport escolar arran de la nevada

26 de gener de 2018

El Consell Comarcal del Ripollès segueix atentament l’evolució de la situació d’alerta per nevades que afecta els nostres municipis amb la voluntat de garantir la seguretat i el servei als usuaris del transport escolar. Ahir a la tarda el govern i l’àrea d’Ensenyament del Consell Comarcal del Ripollès van activar el dispositiu especial de nevades, pendent de la informació meteorològica facilitada pel Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya. Aquest matí s’ha valorat la situació meteorològica i la viabilitat de les carreters conjuntament amb les empreses concessionàries del servei de transport escolar, els ajuntaments i els centres educatius i s’ha decidit suspendre el servei d’algunes de les línies de les valls del Freser.

Pel que fa a la secció d’institut Joan Triadú, de Ribes de Freser, no s’ha pogut efectuar el transport dels alumnes que utilitzen les línies R15 Campelles (inclou el Baell) i R13 Toses (inclou Planoles, Fornells de la Muntanya i Nevà). En relació a l’Escola Mare de déu de Núria, de Ribes de Freser, no s’ha pogut efectuar el transport de les línies R13 de Ventolà, R15 de Campelles (inclou el Baell), R14 de Queralbs (inclou el Serrat) i R16 de Pardines. En el cas d’aquesta última població, algunes famílies han portat els alumnes a escola per iniciativa pròpia com cada dia que hi ha curs d’esquí. De la seva banda, l’escola Núria Morer i Pi de Planoles no ha obert portes, però actualment aquest centre no disposa de servei de transport escolar. Pel que fa a les expedicions de la resta de la comarca, s’han executat sense cap incidència.

Amb vista a la tarda, està previst que el servei de transport escolar es dugui a terme amb normalitat a totes les línies de la comarca.

El servei de transport escolar desplaça fins a 423 alumnes als centres escolars i consta de setze rutes actives que transcorren per tots els municipis ripollesos. Mentre segueixi actiu el pla neucat, la subàrea d’Ensenyament i el govern del Consell Comarcal del Ripollès seguiran atentament l’evolució de la meteorologia de la comarca en coordinació amb les escoles, les AMPA, els ajuntaments i el Centre de coordinació d’emergències de Catalunya per continuar garantint la seguretat dels alumnes i que puguin desplaçar-se entre els centres educatius i les seves llars sense incidències. Aquest és un dels protocols d’actuació del Dispositiu especial de nevades, que també estableix la comunicació minut a minut de les incidències a través dels diversos canals de comunicació del Consell Comarcal del Ripollès: el web, el Facebook, el Twitter i l’Instagram.

La circulació per la xarxa viària ripollesa també ha presentat algunes alteracions arran de la nevada. És per aquest motiu que el Consell Comarcal del Ripollès recomana consultar la pàgina webd’incidències del Servei Català de Trànsit i extremar les precaucions.

 

A continuació podeu trobar la cronologia de com s’ha desenvolupat l’operatiu:

 

 

 DISPOSITIU ESPECIAL DE NEVADES 

· 13.45 h: Vista la millora en la meteorologia, preveiem dur a terme sense alteracions el transport escolar de la tarda. Gràcies per seguir la informació del Dispositiu especial de nevades del Consell Comarcal del #Ripollès. #Neucat

· 10.00 h: BALANÇ: Pel que fa a l’SI Joan Triadú, de Ribes de Freser (ESO), no s’ha pogut efectuar el transport dels alumnes que utilitzen les línies R15 Campelles (inclou el Baell) i R13 Toses (inclou Planoles i Nevà). En relació a l’Escola Mare de déu de Núria, de Ribes de Freser (Educació Primària), no s’ha pogut efectuar el transport de les línies de R15 Campelles (inclou el Baell), R14 Queralbs (inclou el Serrat) i R16 Pardines. En el cas d’aquesta última població, algunes famílies han portat els alumnes a escola per iniciativa pròpia com cada dia que hi ha curs d’esquí. L’escola Núria Morer i Pi de Planoles ha tancat portes però cap dels alumnes utilitza servei de transport escolar. La resta d’expedicions de transport escolar del Ripollès s’han dut a terme sense cap incidència.

· 8.50 h: Suspès el transport escolar de les línies que transcorren de Pardines a Ribes i de Toses a Planoles.

· 8.30 h: El transport escolar s’ha desenvolupat sense incidències a la vall del Ter malgrat la situació meteorològica. Seguim pendents de com es desenvolupa a la vall del Freser.

Compartiu-ho amb: