L’Oficina jove del Ripollès arrenca el Gaudeix tot l’any del 2018 amb un escape room i teatre

30 de gener de 2018

Fomentar l’esperit de treball en equip i la cooperació, així com la inquietud per la cultura han estat els objectius de la primera sortida de Gaudeix tot l’any. Es tracta del programa d’activitats amb què l’Oficina jove del Ripollès, del consell comarcal, crea una oferta d’oci alternatiu per als nois i noies dels nostres municipis que tenen entre dotze i disset anys.

La primera sortida del Gaudeix tot l’any 2018 ha estat aquest dissabte. 34 joves de diversos municipis de la comarca han viatjat a Barcelona acompanyats de tècniques de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal del Ripollès i de l’ajuntament de Ripoll. Allà s’han dividit en sis equips per viure l’experiència de participar, cadascun d’ells, en un joc d’escapada, popularment conegut com a escape room. Els joves havien d’aconseguir sortir d’una habitació a base de desxifrar diversos enigmes i tots els equips ho han pogut fer dins del temps preestablert. L’objectiu d’aquesta activitat era contribuir a adquirir l’habilitat de treballar en equip i buscar solucions mitjançant el diàleg i la cooperació.

A continuació, els participants del Gaudeix tot l’any s’han dirigit al teatre Regina, per assistir a la representació de Ningú et va dir que fos fàcil. L’obra s’ambienta en un vagó de metro on sis adolescents es posen davant d’un futur llarg i ple d’obstacles, pors i angoixa, amb el repte de l’autoconeixement. Tot seguit, els joves ripollesos van tenir l’ocasió de conèixer els actors, parlar-hi i fer-s’hi fotografies.

 

PROPERES ACTIVITATS

L’àrea de Joventut del Consell Comarcal del Ripollès ja té planificada la resta de sortides previstes dins del programa Gaudeix tot l’any del 2018. La propera serà per setmana santa per practicar paint ball a la vall de Ribes i hi haurà 72 places disponibles. La següent ja serà al juliol a l’Estartit (Baix Empordà) en què es portaran fins a vuitanta joves a participar en un circuit d’obstacles aquàtic. Per acabar, la sortida habitual al parc d’atraccions Port Aventura es farà a l’octubre, coincidint amb les activitats de Halloween.

Les inscripcions a les sortides s’obriran amb uns dies d’antelació a cada activitat i, com sempre, es podran fer a l’Oficina jove del Ripollès, al centre cívic El Palmàs, de Sant Joan de les Abadesses així com als punts joves dels instituts ripollesos. El programa Gaudeix tot l’any està finançat pel Consell Comarcal del Ripollès i els ajuntaments de Campdevànol, Camprodon, Molló, Ribes de Freser, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, Vilallonga de Ter, Setcases i Pardines. Aquests dos últims s’han incorporat enguany.

Compartiu-ho amb: