El Consell Comarcal del Ripollès destinarà 247.000 euros a arreglar camins rurals

22 de febrer de 2018

Amb l’objectiu de contra-restar el desgast provocat per les inclemències meteorològiques i l’ús repetit, el Consell Comarcal del Ripollès coopera amb els municipis i la Generalitat de Catalunya per mantenir en el millor estat possible la xarxa de camins rurals. Per aquest motiu, la corporació comarcal destinarà 247.000 euros per reparar el paviment a 36 camins dels dinou municipis.

L’actuació, que és a punt d’entrar en fase de licitació, preveu la compra de més de 3.000 metres cúbics de formigó. El format del concurs permet que les empreses que s’hi presentin ofereixin millores que es traduirien en més quantitat de formigó, per la qual cosa l’abast de l’obra es podria ampliar. La licitació es farà en tres blocs, corresponents a la vall de Ribes, la vall de Camprodon i el Baix Ripollès i cada empresa només se’n podrà adjudicar un d’ells. L’objectiu d’aquesta separació és poder desenvolupar les obres de forma simultània i, per tant, executar-les amb més celeritat.

El Consell Comarcal del Ripollès ha acordat amb cadascun dels consistoris quines accions de millora calia fer a cada municipi i preveuen tant la pavimentació de trams sencers amb un acabat que millori l’adherència, com reparacions puntuals de sots. Les obres es faran amb maquinària de dimensions adaptades a aquests camins, que tenen dimensions reduïdes, amb una calçada de tres metres d’amplada de mitjana.

Les actuacions seran possible gràcies a l’aportació econòmica del departament de Territori i Sostenibilitat, derivada de la Llei d’alta muntanya. El Consell Comarcal del Ripollès és l’encarregat de licitar l’adquisició del material i fer el seguiment de l’execució dels treballs de condicionament, que executaran els ajuntaments. El 25 % del pressupost s’ha repartit a parts iguals entre els dinou municipis i el 75 % restant s’ha distribuït proporcionalment en funció de la superfície dels termes. Tot plegat, amb l’objectiu d’abastar el màxim nombre de camins possible, dins d’una xarxa que, en total, arriba als 208,7 quilòmetres.

 

Relació de camins que es milloraran, municipi per municipi:

· Campdevànol: camí de Sant Pere d’Auïra i camí d’Estiula.

· Campelles: camí de Coll de Jovell.

· Camprodon: camí de Cal Rodó.

· Gombrèn: camí Ral i camí d’accés al camp de futbol.

· Les Llosses: camí del Roquer, camí de Cal Florí, camí del Maideu, camí de les
Planes i camí de Cal Fuster.

· Llanars: camí del Pla de Pallarols i camí de Sant Isidre.

· Molló: camí a Roca de Sta. Creu (Sta. Magdalena).

· Ogassa: camí del Tossal i camí de Ribamala.

· Pardines: camí de les Vinyes a la Falgosa, camí de l’Orri Vell.

· Planoles: camí sense nom.

· Queralbs: camí de Sant Antoni i camí de Plans d’Escuira.

· Ribes de Freser: camí del Barri de Ribesaltes.

· Ripoll: camí Mare de Déu del Remei i camí de Carboneres.

· Sant Joan de les Abadesses: camí de Llastanosa i camí de la Caseta.

· Sant Pau de Segúries: camí de les Gegudes – Font de l’Arç.

· Setcases: camí de Setcases a Espinavell.

· Toses: camí pont de Nevà – Maristes.

· Vallfogona de Ripollès: camí de Can Tramuntana, camí de Llastanosa, camí de Planagran, camí de Puigvasall i camí de Comaformosa.

· Vilallonga de Ter: camí de la Riba a Llebro (Can Cotet) i camí de la Collada Verda

Compartiu-ho amb: