El Consell Comarcal del Ripollès consolida l’Oficina mòbil de Consum

26 de febrer de 2018

Amb la voluntat d’apropar encara més els serveis a les persones i als municipis, el Consell Comarcal del Ripollès ha decidit mantenir l’Oficina mòbil de Consum, activada l’any passat. D’aquesta manera, els municipis de Campdevànol, Camprodon, Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses, disposaran cada dos mesos d’aquest servei.

L’Oficina mòbil atendrà els consumidors els matins dins de les dependències dels ajuntaments i sempre coincidint en divendres. Per fer-ne ús cal demanar cita prèvia trucant a l’ajuntament en qüestió. El calendari de desplaçaments del servei es pot consultar al web del Consell Comarcal del Ripollès (ccripolles.cat).

 

AMPLIACIÓ DEL SERVEI DE CONSUM

L’Oficina de Consum del Consell Comarcal del Ripollès (carrer del Progrés, 22, de Ripoll) enguany ha ampliat el nombre d’efectius i ha passat a disposar de dos tècnics. Això ha permès ampliar tres hores setmanals l’horari d’atenció al públic, que és dimarts d’12 a 15 h i de 16 a 19 h i divendres, de 8 a 15 h. Entre l’1 de juny i el 3 de setembre, però, serà el dilluns, de 8 a 11 h, i el dimarts, de 12 a 15 h. A l’agost, en ponts i festius restarà tancada.

Durant el 2017, l’Oficina de Consum ha resolt 183 consultes i ha atès quatre queixes i quatre denúncies. A més, ha rebut 37 reclamacions i ha gestionat 45 processos de mediació. A més, durant aquest any, personal de l’oficina ha rebut formacions en matèria de clàusules sòl i clàusules abusives de les hipoteques.

Les funcions d’aquest servei del consell comarcal són informar, orientar i formar les persones consumidores, les empreses i els establiments sobre temes de consum i assessorar-los en la resolució de possibles conflictes. Els tècnics que hi treballen també tramiten consultes, reclamacions, queixes i denúncies de consum mitjançant els sistemes de resolució de conflictes legalment previstos (mediació i arbitratge de consum). L’Oficina de consum està en funcionament des del 1985 i és un servei finançat per la Generalitat de Catalunya.

 

Propers serveis de l’Oficina mòbil de consum:

AJUNTAMENT DE CAMPDEVÀNOL

· 23 de març

· 18 de maig

· 13 de juliol

· 21 de setembre

·16 de novembre

 

 AJUNTAMENT DE CAMPRODON

· 9 de març

· 4 de maig

· 29 de juny

· 14 de setembre

· 9 de novembre

 

AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LES ABADESSES

· 6 d’abril

· 1 de juny

· 27 de juliol

· 28 de setembre

· 30 de novembre

 

AJUNTAMENT DE RIBES DE FRESER

· 20 d’abril

· 15 de juny

· 7 de setembre

· 19 d’octubre

· 14 de desembre

Compartiu-ho amb: