El consell comarcal renova el portal web i avança cap a l’administració electrònica

27 de febrer de 2018

Amb l’objectiu d’adaptar-se a totes les prestacions actuals de la informàtica i millorar la comunicació amb el ciutadà, el Consell Comarcal del Ripollès estrena un nou portal web. A més, ho fa canviant el domini d’internet, que passa a ser simplement Ripolles.cat, coincidint amb el que tenen les adreces de correu electrònic de la institució.

El president, Joan Manso, ha destacat que aquesta millora, era “un repte molt necessari”, sobretot per seguir complint amb els imperatius legals de la Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques i de transparència. En la presentació també hi ha intervingut el vicepresident Josep Coma, responsable de la subàrea de Modernització de l’administració, de la qual sorgeix aquest projecte. Coma ha subratllat que es tractava “no només d’una renovació d’imatge sinó que també es pretén que sigui un punt d’informació i perquè els ciutadans d’aquí a uns mesos puguin fer la majoria de tràmits des de casa”. El web anterior funcionava amb un gestor de continguts que havia quedat obsolet i limitat. Per tant, calia canviar la interfície de dalt a baix.

Segons el vicepresident, a propòsit d’aquest canvi s’ha aprofitat per incorporar al web serveis que fins ara no hi apareixien i també renovar-ne tots els continguts informatius. Una tasca a la qual també s’ha dedicat molt esforç és a la navegabilitat, amb la voluntat de reduir el nombre de clics a fer per arribar a aquells apartats més utilitzats. Amb aquest mateix objectiu també s’han simplificat la majoria d’adreces dels aparts. Per exemple: ripolles.cat/residus o ripolles.cat/govern.

Perseguint acostar més el consell comarcal als ciutadans, el nou web també incorpora moltes més facilitats d’interacció amb les xarxes socials. Entre altres prestacions, Coma ha explicat que el web nou és responsiu i, per tant, s’adapta perfectament a la navegació amb qualsevol tipus de dispositiu: ordinadors, pissarretes o telèfons mòbils. També disposa d’una pestanya amb opcions de configuració de l’accessibilitat, per facilitar la lectura a les persones amb diversitat funcional.

Una altra novetat important del nou web és el funcionament de l’agenda comarcal d’activitats. Ara la seva elaboració ha passat a ser totalment informatitzada. Això permet generar al moment un fitxer pdf amb totes les activitats futures, a més de descarregar la clàssica agenda mensual. També és rellevant que s’hi podrà navegar per municipis o per etiquetes temàtiques.

 

OBJECTIU: ELIMINAR EL PAPER

El nou web Ripolles.cat està “preparat per al bolcatge de l’administració electrònica”. En aquest sentit, Josep Coma ha anunciat que aquests procediments s’implementaran definitivament amb l’entrada en funcionament, aquest mes de març, de l’Oficina d’administració electrònica. D’aquesta manera, “es preveu que al final del 2018 desaparegui el paper al Consell Comarcal del Ripollès” arran de la implementació del sistema d’expedient electrònic.

Joan Manso ha explicat que aquesta digitalització suposarà “una revolució de l’administració” perquè els tràmits seran molt més ràpids. En aquest sentit, ha detallat que actualment la majoria de documentació ja se signa electrònicament i de forma remota. També ha explicat que la llei permetrà als ciutadans, encara, presentar documents a l’administració en paper i rebre les notificacions per correu tradicional en virtut de “l’obligació d’assistir el ciutadà en la relació electrònica”.

El vicepresident Coma també ha mostrat com el nou web ja visibilitza molt millor totes les eines ja existents per fer tràmits en línia amb un accés directe a la portada.

Compartiu-ho amb: