El 13 de març, formació sobre la nova Llei de contractes del sector públic, al Consell Comarcal del Ripollès

6 de març de 2018

Amb la finalitat de divulgar els objectius i el marc general de la nova Llei de contractes del sector públic entre els càrrecs electes del territori, el Consell Comarcal del Ripollès acollirà una sessió territorialitzada de formació. L’organitza l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i es durà a terme a la sala d’actes del Consell Comarcal del Ripollès dimarts, 13 de març, a partir de les cinc de la tarda. Serà sota el títol “Tot el que com a electe has de saber de la nova llei de contractes”.

Amb aquesta formació es donaran a conèixer les novetats principals de la nova legislació sobre contractes del sector públic en les diverses fases del procediment: preparació, licitació, adjudicació i execució. També s’aprofitarà per explicar el funcionament del catàleg de compres agregades de l’ACM, on es pot adquirir equipament per a les administracions locals.

 

LA NOVA LLEI

La nova Llei de contractes del sector públic, aprovada l’octubre passat, és un text que pretén desenvolupar i aplicar diferents directives comunitàries. Comporta afectacions importants i, algunes, de gran abast pels governs locals.

A partir de l’entrada en vigor del nou text, aquest 9 de març, els responsables de les tasques de contractació i compres, les àrees de secretaria, i els mateixos electes locals tindran un nou marc d’actuació, amb noves càrregues administratives, nous procediments, però també marge de decisió per implementar polítiques públiques des dels òrgans de contractació locals.

És per tot això que el Consell Comarcal del Ripollès i l’ACM i entenen important difondre la nova regulació contractual, de forma resumida i amb els trets més importants, pensant específicament en els electes locals.

Compartiu-ho amb: