El consell comarcal adjudica l’equipament de la planta de transferència de residus per 214.000 euros

9 de març de 2018

El govern del Consell Comarcal del Ripollès ha aprovat l’admissió de l’oferta presentada per l’empresa Amadeo Farell, SAU, perquè subministri l’equipament per posar en marxa la planta de transferència d’envasos, rebuig i paper i cartró. L’import ascendeix fins als 214.049 euros, IVA inclòs. Aquesta inversió es finança majoritàriament amb una subvenció d’Ecoembes.

L’equipament consta d’un compactador estàtic connectat a una tremuja receptora dels residus amb paravent, quatre contenidors i una plataforma mòbil que els desplaça lateralment damunt d’uns rails que permeten encarar-los davant del compactador. Aquesta plataforma disposarà d’un sistema de motors individualitzats. També hi haurà un mecanisme optimitzat per aproximar els contenidors al compactador, que consta d’unes pinces i aporta més fiabilitat i durabilitat a l’equipament.

La instal·lació de l’equipament a la planta de transferència està previst que sigui una realitat d’aquí a aproximadament tres mesos. Aquest termini és un mes més curt del previst inicialment, gràcies a la millora presentada per l’empresa subministradora. Una altra millora és la duplicació del període de garantia, que s’allarga fins als 24 mesos.

 

LA PLANTA SUPOSARÀ UN ESTALVI ANUAL DE 69.000 €
La planta de transferència és un equipament on s’acumularan els envasos, la fracció de rebuig i el paper i el cartró recollit a tots els municipis del Ripollès. Allà, els camions que recullen les deixalles dels contenidors i n’abocaran el contingut a una tremuja, que comprimeix els residus i els col·loca dins de les caixes de la planta.

Disposar d’una planta de transferència aporta un estalvi de 69.070 euros anuals dins del pressupost del servei de recollida dels residus de la comarca fins als gestors autoritzats. Això és així especialment per la reducció del nombre de viatges per traslladar la fracció de rebuig fins al Centre de tractament de residus municipals d’Osona i el Ripollès, ubicat a Orís; els envasos fins a la planta de reciclatge de Berga i el paper i el cartró fins a les instal·lacions on es processen, ubicades a Vic.

Compartiu-ho amb: