El consell comarcal acull una formació per a càrrecs electes sobre la nova Llei de contractes del sector públic

13 de març de 2018

Amb la finalitat de divulgar els objectius i el marc general de la nova Llei de contractes del sector públic entre els càrrecs electes del territori, el Consell Comarcal del Ripollès ha acollit una sessió territorialitzada de formació. L’organitza el Fòrum comarcal de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) sota el títol “Tot el que com a electe has de saber de la nova llei de contractes”.

El president, Joan Manso, ha donat la benvinguda a la quinzena de participants, alcaldes i regidors de diversos municipis del Ripollès i Osona, i ha destacat la importància d’actualitzar els coneixements dels electes en matèria de legislació sobre la contractació pública. De la seva banda, en la introducció, el president del Fòrum comarcal, Jordi Xargay, ha defensat la celebració de jornades d’aquest caire com a resposta a la realitat d’un país on “una petita part de la població viu repartida per la major part del territori”. Tot això, amb la voluntat que “la gent arreli al territori i tingui els mateixos serveis”.

Amb aquesta formació s’han donat a conèixer les novetats principals de la nova legislació sobre contractes del sector públic en les diverses fases del procediment: preparació, licitació, adjudicació i execució. També s’ha aprofitat per explicar el funcionament del catàleg de compres agregades de l’ACM, on es pot adquirir equipament per a les administracions locals.

 

NOVA LLEI

La nova Llei de contractes del sector públic, aprovada l’octubre passat, és un text que pretén desenvolupar i aplicar diferents directives comunitàries. Comporta afectacions importants i, algunes, de gran abast pels governs locals.

A partir de l’entrada en vigor de la nova legislació, aquest 9 de març, els responsables de les tasques de contractació i compres, les àrees de secretaria, i els mateixos electes locals tenen un nou marc d’actuació, amb noves càrregues administratives, nous procediments, però també marge de decisió per implementar polítiques públiques des dels òrgans de contractació locals.

És per tot això que el Consell Comarcal del Ripollès i l’ACM i entenen important difondre la nova regulació contractual, de forma resumida i amb els trets més importants, pensant específicament en els electes locals.

Compartiu-ho amb: