El consell comarcal portarà un centenar d’estudiants del Ripollès a la graduació del programa Esport blanc escolar

27 de març de 2018

Impulsar la pràctica dels esports de neu entre els infants i joves del Ripollès és una important en una comarca pirinenca. No només per fomentar l’activitat física sinó també per donar peu a iniciar joves esportistes o obrir la porta a les sortides professionals vinculades amb aquest sector. Per aquest motiu el Consell Comarcal del Ripollès, juntament amb altres institucions, col·laboren econòmicament per acostar els estudiants a les estacions d’esquí.

En aquest sentit, a més de la subvenció anual per als cursets d’esquí promoguts pels centres educatius, enguany el consell comarcal col·labora en el finançament del programa Esport blanc escolar, organitzat pel Consell esportiu del Ripollès. Concretament, assumint el transport de tots els alumnes participants del Ripollès a la darrera sessió, que consisteix en una graduació de neu organitzada. L’activitat, organitzada pel Consell català de l’esport i la Federació catalana d’esports d’hivern, es durà a terme el matí de dimarts, 3 d’abril, a l’estació d’esquí de la Molina. El cost del servei està valorat en uns 1.200 euros.

Els estudiants que es beneficiaran d’aquesta col·laboració són els de quart d’educació primària de les escoles Pirineu, de Campdevànol; Mare de Déu de Núria, de Ribes de Freser; i Joan Maragall i Tomàs Raguer, de Ripoll. En total són 117 alumnes, amb onze acompanyants. Per tot plegat faran falta tres autocars.

El programa Esport Blanc Escolar és una iniciativa organitzada pel Consell esportiu del Ripollès que permet als alumnes de cicle mitja de la comarca fer vuit setmanes d’esquí: tres sessions d’esquí nòrdic, tres sessions d’esquí alpí i dues de surf de neu. El monitoratge i una part del cost de lloguer l’assumeix el Consell català de l’esport mitjançant la subvenció que atorga al consell esportiu. El transport de les vuit primeres sessions, que s’han desenvolupat dins la comarca, l’ha assumit el Consell esportiu del Ripollès, amb el suport de la Diputació de Girona.

 

(Imatge: Escola Joan Maragall, de Ripoll)

Compartiu-ho amb: