El consell comarcal publica la Guia sardanista del Ripollès 2018

25 d'abril de 2018

Dins la política de promoció de la cultura i les tradicions, el Consell Comarcal del Ripollès ha editat la Guia Sardanista del Ripollès 2018. Aquest llibret recull tota la programació de ballades, audicions, aplecs i concerts de sardanes del Ripollès, incloent-hi la Trobada sardanista comarcal, que enguany se celebrarà a Gombrèn el 29 de juliol i arriba a la 29a edició.

De la guia se n’han editat 2.300 exemplars, atenent la demanda del món sardanista. Ja se n’ha iniciat el repartiment als dinou ajuntaments i a l’oficina de turisme de Ripoll, on estaran a disposició del públic que vulgui aconseguir-ne, així com al Consell Comarcal del Ripollès. Un gruix important d’exemplars també els distribuiran les agrupacions sardanistes de Campdevànol, Planoles, Ribes de Freser, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Amb la intenció de tenir-la sempre a l’abast també se n’ha publicat una versió digital, que es pot consultar més avall, en aquesta pàgina.

Aquesta publicació inclou una salutació del president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso, i del vicepresident i alcalde de Gombrèn, Eudald Picas, com a municipi que acull la trobada comarcal d’enguany. Manso destaca l’”univers de valor incalculable” que es desplega al voltant del món de la sardana, en forma de teixit associatiu, creació cultural i descoberta del territori. Així mateix, defineix la sardana com un “recull totes les essències del nostre tarannà i ens parla molt del país que volem construir”, referint-se, entre altres coses, al fet que aquesta dansa conforma “un conjunt que té la raó de ser en les persones i, per bé que sigui un cercle tancat, sempre està disposat a obrir-se a qui s’hi vulgui incorporar”. De la seva banda, Picas, aplaudeix l’oportunitat del seu municipi d’acollir aquesta jornada d’agermanament entre ripollesos, ressaltant que aquesta tradició permet “generar un marc perfecte per crear o renovar vincles personals, gaudir de les amistats i, en definitiva, passar un dia agradable a l’aire lliure”.

La Guia Sardanista del Ripollès 2018 l’han preparat els serveis de Cultura del Consell Comarcal del Ripollès i s’ha elaborat amb la informació facilitada per les agrupacions sardanistes i els ajuntaments.

Descarregueu la guia clicant aquí.

 

 

 

 

 

Compartiu-ho amb: