El consell comarcal posa en marxa el servei ‘De festa amb bus’

8 de maig de 2018

Amb la voluntat de contribuir a la seguretat dels joves en l’oci i la tranquil·litat de les famílies, el Consell Comarcal del Ripollès posa en marxa el servei De festa amb bus del 2018. Aquesta és la dinovena temporada que el servei comarcal de Joventut impulsa aquest projecte. L’objectiu és donar l’opció a tots els joves de la comarca que enguany facin els setze anys d’anar i tornar amb autobús gratuïtament i de forma segura de les festes majors dels municipis els ajuntaments dels quals sol·liciten el servei. Enguany el servei s’ha renovat en diversos sentits. D’una banda, se n’ha simplificat el nom, que abans era Anem de festa amb bus. A més, s’ha canviat el logotip i la imatge gràfica dels desplegables dels horaris.

Tal com s’ha fet els darrers anys, per accedir al bus cal presentar el carnet d’usuari. Aquesta mesura permet supervisar millor l’ús del servei, donar-li un plus de seguretat i garantir que els pares o tutors són coneixedors que els fills menors d’edat l’utilitzaran. El carnet, que té validesa il·limitada, es pot tramitar gratuïtament al Consell Comarcal del Ripollès, l’Oficina Jove del Ripollès i al Centre Cívic El Palmàs de Sant Joan de les Abadesses, o bé a través de les tècniques de joventut dels punts joves dels centres educatius. Tan sols cal omplir un formulari que, en el cas dels menors de divuit anys, caldrà que també signin els pares o tutors, i aportar una fotografia de carnet de l’usuari i una fotocòpia del DNI. El formulari d’inscripció es pot descarregar al web ripolles.cat/joventut, on hi ha disponible tota la informació referent al servei.

Enguany el De festa amb bus donarà servei a onze festes majors, en dos casos, amb expedicions dos dies diferents. Com a novetat, aquest any també l’ha sol·licitat l’ajuntament de Molló. Com sempre, s’han editat els fullets desplegables amb els horaris i informació complementària sobre el servei. Es poden aconseguir al Consell Comarcal del Ripollès, a l’Oficina Jove del Ripollès, els punts joves dels centres educatius, al centre cívic de Sant Joan de les Abadesses El Palmàs i a tots els ajuntaments de la comarca. També es poden consultar en format digital clicant aquí i a les xarxes socials tant del mateix consell com de l’Oficina Jove del Ripollès.

 

19 ANYS DE SERVEI

El servei Anem de festa amb bus es va implantar l’any 1999 de forma inèdita al país i aviat es va convertir en un referent que s’ha anat millorant any rere any. A més, des del principi ha obtingut molt bona acceptació per part dels usuaris i també per part dels pares i familiars, que veuen reduïts els riscos associats a la carretera a les nits de festes majors. L’any passat es van expedir 84 carnets nus, que es van sumar als ja expedits els anys previs, i es van cobrir 757 places entre totes les expedicions de la temporada de festes majors de la comarca.

 

DIES DE SERVEI DE LA TEMPORADA 2018

· Ripoll: 11 i 12 de maig

· Camprodon: 23 de juny

· Molló: 6 de juliol

· Queralbs: 28 de juliol

· Pardines: 4 d’agost

· Ribes de Freser: 10 d’agost

· Planoles: 18 d’agost

· Vallfogona de Ripollès: 24 d’agost

· Sant Pau de Segúries: 1 de setembre

· Sant Joan de les Abadesses: 8 i 9 de setembre

· Campdevànol: 15 de setembre

Compartiu-ho amb: