El secretari de Telecomunicacions lloa els esforços del Ripollès pel desplegament de la fibra òptica

9 de maig de 2018

Els problemes de cobertura de telefonia mòbil i el desplegament de la xarxa de fibra òptica són dues qüestions que preocupen el Consell Comarcal del Ripollès i diversos alcaldes. Entre altres qüestions, és arran de les deficiències del repetidor de Puigdon, que dóna servei al municipi de les Llosses, o a la torre de telecomunicacions de Pardines, així com els terminis de desplegament de la fibra òptica. Per canalitzar aquesta inquietud, la corporació comarcal va demanar l’assistència del secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat de la informació de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, al Consell d’alcaldes, celebrat ahir.

Entre les diverses intervencions, el vicepresident i alcalde de Molló, Josep Coma, l’ha interpel·lat sobre el grau de realisme sobre l’anunci de l’arribada de la fibra òptica a tots els caps de municipi el 2023. En aquest sentit, ha definit com a “necessitat imperiosa” disposar d’una connexió bona a internet “perquè la gent es pugui quedar a treballar, per cobrar amb targeta o per atendre clients telefònicament des de llocs que ara no tenen cobertura, i perquè la gent jove es pugui quedar”. De la seva banda, el president del consell d’alcaldes i alcalde de Gombrèn, Eudald Picas, ha traslladat a Puigneró els problemes de cobertura de Movistar al seu municipi la manca d’interès que manifesta l’operador atesa la poca densitat de població. Jordi Munell, alcalde de Ripoll, ha expressat preocupació pel retard de la connexió amb Sant Joan de les Abadesses derivat de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola i la necessitat de concretar la connexió dels polígons industrials ubicats entre els nuclis de Ripoll i Campdevànol. Una altra intervenció ha sigut la de la vicepresidenta i alcaldessa de Queralbs, Imma Constans, que ha demanat més assessorament als ajuntaments per preparar l’arribada de la fibra òptica als nuclis urbans.

El secretari de Telecomunicacions ha felicitat el Consell Comarcal del Ripollès i els ajuntaments pels esforços fets per facilitar el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya. Puigneró ha afirmat que, en comparació a altres indrets, la comarca ha fet “bona feina” i demostra que aquesta és una qüestió “que preocupa”. En aquest sentit ha agraït la col·laboració del consell comarcal, que ha fet aportacions econòmiques per finançar l’obra civil de la canalització entre Ripoll i Sant Joan amb horitzó 2019. El secretari ha afirmat que gestos com aquests, així com la predisposició dels municipis, facilitaran el compliment de l’objectiu de la Generalitat d’haver connectat amb fibra òptica tots els caps de municipi el 2023. Alhora, ha informat que es buscaran “solucions alternatives híbrides sense fils” per als nuclis amb menys població.

Jordi Puigneró s’ha compromès a prendre nota de les reclamacions dels alcaldes, a reunir-se novament amb ells a curt termini, a vetllar per la connexió amb Sant Joan de les Abadesses i s’ha comprometre a ajudar a fer pressió davant dels operadors de telecomunicacions per millorar les manques de cobertura de telefonia mòbil.  

Compartiu-ho amb: