El consell comarcal obre el termini de sol·licitud de subvencions a associacions, entitats i escoles

16 de maig de 2018

El Consell Comarcal del Ripollès accentua el compromís amb les entitats, associacions i escoles que fan comarca. Per això i per cooperar amb elles, enguany ha obert una convocatòria de sol·licituds de subvenció amb un augment de dotació econòmica. L’increment és del 27 % i, de fet, és per partida doble. D’una banda, el pressupost d’enguany del Consell Comarcal del Ripollès ja preveia fer créixer aquesta dotació però, a més, el romanent de tresoreria ha permès aportar-hi encara 10.000 euros més.

Per presentar les sol·licituds hi ha temps fins al 29 de juny i el tràmit es pot fer tant de forma presencial com telemàticament al web ripolles.cat/subvencions. En aquest apartat també ja hi ha disponible tota la informació referent a la convocatòria.

 

SESSIÓ INFORMATIVA

La legislació vigent en matèria de subvencions de concurrència competitiva comporta la necessitat de fer diversos tràmits administratius que sovint poden ser feixucs per les entitats que demanin finançament. És per això que, una vegada més, el Consell Comarcal del Ripollès farà una sessió informativa per donar orientació sobre els passos a seguir per complimentar correctament les sol·licituds. Es durà a terme dimarts, 29 de maig, a les sis de la tarda, a la mateixa seu de la corporació. Hi estan convidats els representants de totes les entitats, escoles i associacions que hi tinguin interès.

Entrant en detall, enguany hi ha una línia de 6.500 euros per activitats culturals, festives o de caràcter social que es duguin a terme a diversos municipis de la comarca. En paraules del vicepresident Josep Coma, “el que es persegueix amb aquestes ajudes és generar una certa cohesió comarcal i, per tant, no se subvenciona una activitat que es realitzi en un únic municipi”. De forma similar hi ha les subvencions per a activitats esportives. Preveu 6.500 euros destinats a l’organització d’esdeveniments esportius que es realitzin en més d’un municipi.

Una altra línia és aquella orientada a l’edició de llibres, pel·lícules o documentals d’interès comarcal, amb 1.000 euros. En l’àmbit de commemoracions i activitats extraordinàries s’hi destinen 4.000 euros per subvencionar entitats que celebren efemèrides inèdites com aniversaris o bé que els recau l’organització d’esdeveniments de caire supracomarcal.

D’altra banda, i en l’àmbit escolar, el Consell Comarcal del Ripollès també subvenciona amb 2.500 euros els projectes impulsats per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura sota el títol Ripollès, territori educador. Aquestes iniciatives permeten difondre entre els estudiants coneixements relacionats amb l’explotació dels boscos, l’emprenedoria i l’eficiència energètica.

També en clau escolar, es destinaran 7.000 euros als centres educatius que promocionin l’aprenentatge de l’esquí, i 1.000 euros a les escoles rurals de la comarca perquè puguin cohesionar-se entre elles.

 

Compartiu-ho amb: