El Refugi d’animals del Ripollès ampliarà la capacitat amb 10 boxs

30 de maig de 2018

El Consell Comarcal del Ripollès ha iniciat les gestions per ampliar el Refugi d’animals del Ripollès. Aquesta possibilitat s’ha obert a partir del moment en què l’associació Animals vida digna va decidir traslladar el seu centre d’acollida de gats abandonats, fins ara ubicat en una parcel·la del refugi caní, cap a un nou espai més proper al nucli urbà de Ripoll. Un trasllat en el qual ha col·laborat el consell comarcal. Amb l’ampliació de les instal·lacions, el refugi podrà donar resposta a la necessitat de més espai, fruit de la tendència a l’alça que, any rere any es referma, del nombre de gossos acollits.

La disponibilitat d’aquest espai que ha quedat lliure permetrà ubicar-hi deu boxs metàl·lics, nous. Cadascun, amb una caseta de fusta a dins. Aquests espais estan pensats perquè també puguin acollir gossos potencialment perillosos. Ara per ara, amb el nivell d’ocupació que de les instal·lacions i la poca disponibilitat d’espai dificultava disposar de boxs individuals en cas que s’haguessin d’acollir més gossos d’aquesta tipologia, perquè cal tenir-los en boxs individuals.

En el marc de les tasques de millora de les instal·lacions del Refugi d’animals del Ripollès, properament també s’instal·laran dues pèrgoles; una per a cadascun dels dos patis d’esbarjo. Aquesta mesura beneficiarà els gossos que utilitzen aquests espais. Les pèrgoles substituiran unes teles que s’havien utilitzat prèviament i s’instal·laran amb previsió que les properes setmanes pugin les temperatures. D’aquesta manera es proporcionarà ombra als animals i perquè no pateixin tant la calor de l’estiu.

Tota aquesta inversió està valorada en uns 20.000 euros. D’una banda, la compra dels deu boxs, es calcula que sumarà un import de 18.089,50 euros. Paral·lelament, les deu casetes costaran un total de 1.681,90 euros. Pel que fa al sistema de pèrgoles, que ja està adquirit i pendent de col·locació, ha tingut un cost de 600 euros.

 

51 GOSSOS ACOLLITS

El Refugi d’animals del Ripollès acull els gossos abandonats del Ripollès per encàrrec dels dinou municipis de la comarca. Aquesta gestió es fa amb el suport de la Diputació de Girona. Des de principi d’any, s’ha disminuït en tres el nombre d’inquilins, de manera que actualment n’hi ha 51.

De totes formes, els mesos d’estiu acostumen a ser crítics i comporten un augment de població conseqüència de l’augment dels abandonaments. És per això que des del Consell Comarcal del Ripollès es recorda que està prohibit abandonar els animals de companyia i que és obligatori identificar els gosso amb xip. La col·locació d’aquest element s’ha de fer a partir dels tres mesos de vida de l’animal. El xip és la forma més eficaç de recuperar-los en cas que es perdin. Col·locar-lo és instantani i indolor per al gos. En aquest sentit encara falta molt per assolir la conscienciació de la població. Mostra d’això és el fet que tan sols el 45 % dels gossos que van entrar al Refugi d’animals del Ripollès durant el 2017 tenien xip.

 

CRIDA A L’ADOPCIÓ

Des del Refugi d’Animals del Ripollès s’anima les famílies i particulars a anar a conèixer els gossos i a adoptar-ne. Es recomana a les persones interessades a fer adopcions que els vagin a veure a les instal·lacions una o més vegades abans de prendre la decisió sense cap compromís. Poden concertar una visita al telèfon 609 52 97 88. Els gossos adoptats s’entreguen al dia pel que fa a vacunacions, desparasitats, esterilitzats i amb el xip identificador.

Compartiu-ho amb: