El consell comarcal col·labora amb el Rotary Club i l’Obra Social “la Caixa” per complementar l’equipament dels geriàtrics ripollesos

14 de juny de 2018

Dotar la comarca del màxim de recursos per garantir una atenció òptima a la gent gran també és una inquietud del Consell Comarcal del Ripollès. Si bé des del Consorci de benestar social del Ripollès, ens participat al 50 % pel consell, s’executen totes les polítiques que són competència de la institució en aquesta matèria, la corporació comarcal ha fet un gest més enllà. Concretament, el consell contribueix amb 1.000 euros en l’adquisició de material per a les residències geriàtriques dels nostres municipis aprofitant l’avinentesa de la III Nit solidària del Ripollès, organitzada per la delegació comarcal del Rotary Club i amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”. També el Consorci de benestar social del Ripollès s’ha implicat en aquesta iniciativa, fent de vincle entre els centres geriàtrics i els organitzadors.

La presidenta del Rotary Club del Ripollès, Manoli Vega, ha rebut avui de mans de la vicepresidenta i consellera comarcal de Serveis a les persones, Imma Constans, la notificació del donatiu, que es farà efectiu els propers dies. Constans ha considerat com a valuós que institucions com el Rotary Club del Ripollès, l’Obra Social la Caixa i les altres entitats que també hi han fet les aportacions puguin aportar aquest plus amb més i millor equipament. En aquest sentit, ha aplaudit la iniciativa de la Nit solidària, per la complexitat organitzativa i la capacitat recaptatòria. Alhora, ha anunciat la voluntat del govern comarcal de seguir col·laborant amb un esdeveniment, que ha definit com a lloable.

El lliurament i la signatura per part de Vega de la notificació s’ha fet a la sala de plens del Consell Comarcal del Ripollès coincidint amb l’acte amb què l’entitat benèfica ha lliurat els donatius a les residències geriàtriques: la Fundació Guifré (Ripoll), la Fundació vella terra (Campdevànol), l’Hospital de Campdevànol, la Residència Sant Eudald (Ripoll), la Residència vall de Ribes (Ribes de Freser), la Residència geriàtrica municipal de Camprodon i la Fundació privada municipal Emma (Sant Joan de les Abadesses).

 

40.000 EUROS EN MATERIAL

Aquests donatius, amb un import global de 40.000 euros, permetran a aquestes institucions adquirir el material següent: cinc grues de bipedestació, tretze protectors de barana, material audiovisual per a l’estimulació sensorial, cinc butaques geriàtriques de relax, vuit trapezis de llit, un coixí de seient antiescares, una bàscula de cadira seca, tres matalassos antiescares, dos matalassos d’aire, una cadira de dutxa amb rodes, un llençol de transferències, tres taules amb rodes, una grua per deambular, un arnès abdominal, un arnès inguinal, un aparell d’electrocardiograma, tres butaques basculants i quatre taloneres de protecció

La presidenta del Rotary Club del Ripollès ha agraït la col·laboració de totes les persones i entitats que han contribuït a aconseguir la suma suficient per adquirir tot aquest material, incloent-hi l’aportació especial de l’Obra Social “la Caixa”. En representació d’aquesta entitat també ha intervingut a l’acte la directora de l’àrea de negoci Garrotxa-Ripollès de CaixaBank, Montse Benítez, que ha subratllat la satisfacció de poder col·laborar a millorar el benestar de la gent gran a la comarca.

 

Lliurament donatiu Nit benèfica Rotary

   Lliurament donatiu Nit benèfica Rotary  Lliurament donatiu Nit benèfica Rotary

 

 

 

 

 

 

Compartiu-ho amb: