Gombrèn acull diumenge la 29a Trobada sardanista del Ripollès

24 de juliol de 2018

Dins del compromís amb la promoció de la cultura i les tradicions, el Consell Comarcal del Ripollès impulsa, per 29è any consecutiu, la Trobada sardanista del Ripollès. Enguany, l’efemèride tindrà lloc aquest diumenge, dia 29 de juliol, a Gombrèn.

Tal com recull la Guia sardanista del Ripollès, amb què es presentava aquesta trobada, el president, Joan Manso, destaca l’”univers de valor incalculable” que es desplega al voltant del món de la sardana, en forma de teixit associatiu, creació cultural i descoberta del territori. Així mateix, defineix la sardana com un “recull totes les essències del nostre tarannà i ens parla molt del país que volem construir”, referint-se, entre altres coses, al fet que aquesta dansa conforma “un conjunt que té la raó de ser en les persones i, per bé que sigui un cercle tancat, sempre està disposat a obrir-se a qui s’hi vulgui incorporar”. De la seva banda, l’alcalde, Eudald Picas, aplaudeix l’oportunitat del seu municipi d’acollir aquesta jornada d’agermanament entre ripollesos, ressaltant que aquesta tradició permet “generar un marc perfecte per crear o renovar vincles personals, gaudir de les amistats i, en definitiva, passar un dia agradable a l’aire lliure”.

La pista coberta és l’indret escollit per l’ajuntament de la població per celebrar aquesta trobada comarcal. La ballada començarà a les cinc de la tarda i el repertori l’hi posaran dues cobles: la Berga Jove i la Principal de l’Escala.

Seguint el torn rotatiu per tota la comarca, l’organització d’aquesta 29a edició de la Trobada sardanista del Ripollès ha recaigut a l’ajuntament de Gombrèn. També hi col·labora el consell comarcal i les entitats sardanistes ripolleses.

Compartiu-ho amb: