El consell comarcal renova l’acord pioner per finançar el servei d’interpretació a l’Associació de persones sordes del Ripollès

25 de juliol de 2018

El Consell Comarcal del Ripollès vol contribuir a aconseguir que tots els habitants del Ripollès, incloent-hi les persones sordes, puguin accedir i implicar-se en condicions d’igualtat a l’activitat del dia a dia de la comarca. És per aquest motiu que, per segon any consecutiu després d’esdevenir el primer consell comarcal de Catalunya a fer-ho, la corporació ha atorgat una ajuda de 2.500 euros a l’Associació de persones sordes del Ripollès (APSRipollès) per accedir al servei d’interpretació en llengua de signes catalana. L’acord s’ha tancat amb la signatura del conveni de col·laboració per part del president del consell comarcal, Joan Manso; el president d’APSRipollès, Ricard Solana; i el president de la Federació de persones sordes de Catalunya (FESOCA), Albert Casellas.

Manso s’ha mostrat “molt content” de segellar aquest acord, que permet “normalitzar una realitat”, la de la participació de les persones sordes en la societat, tal com es va esdevenir durant el primer any de col·laboració en aquesta matèria. El president ha il·lustrat la “raó de ser d’aquest conveni” referint-se a la participació, gràcies a la presència d’un intèrpret, d’un grup de persones sordes a la concentració popular que es va fer a Ripoll després dels atemptats terroristes de l’estiu passat: “En els moments de dificultat, els moments d’alegria… tota la societat, i ells també, han de poder participar en els actes que ens ajuden a ser copartíceps”. Així mateix ha aplaudit “la voluntat de l’associació d’implicar-se activament en la societat ripollesa” i els ha encoratjat a seguir així.

De la seva banda, la secretària de l’Associació de persones sordes del Ripollès, Francisca Pulgarín, ha posat en relleu que “el servei d’interpretació de llengua de signes és molt important per poder accedir a qualsevol lloc” i ha qualificat d’èxit el primer any de col·laboració amb el consell comarcal en aquesta matèria. “Estic molt contenta perquè fa que tothom sigui igual”, ha afirmat.

Finalment, el president de la Federació de persones sordes de Catalunya, Albert Casellas, ha assegurat que veu que “el Consell Comarcal del Ripollès té molta sensibilitat envers les persones sordes i això és una cosa que s’agraeix molt”. En aquest sentit ha reivindicat que “el que cal és que aquestes barreres que existeixen les anem trencant entre tots” perquè totes les persones sordes puguin participar en igualtat de condicions en el dia a dia de la comarca.

Conveni persones sordes 2018

Compartiu-ho amb: