El consell comarcal comença una prova pilot de servei de taxi regular entre Vallfogona i Ripoll

3 d'agost de 2018

El Consell Comarcal del Ripollès vetlla per impulsar i facilitar l’oferta de transport públic a l’interior de la comarca amb l’objectiu de donar una alternativa de mobilitat sostenible, àgil i eficaç especialment als habitants dels municipis més petits. La institució el que també busca és vetllar per l’equilibri territorial i contribuir a la igualtat d’oportunitats per als habitants de tots els pobles. És per aquest motiu que, des del 2005, el consell ofereix un servei complementari de transport públic amb el suport econòmic del Departament de Territori i Sostenibilitat.

En aquest context, el Consell Comarcal del Ripollès, d’acord amb l’Ajuntament de Vallfogona del Ripollès, ha decidit habilitar una nova línia de transport. Uneix aquesta població amb l’estació d’autobusos de Ripoll, amb parada també al trencant de Sant Bernabé de les Tenes. La particularitat és que aquest servei es fa amb un taxi que operarà de la mateix manera que un autobús, seguint un horari regular. L’experiència estarà en marxa fins a final d’any.

Des d’aquest mes, doncs, s’ha habilitat una expedició de taxi pels dies laborables d’anada i tornada que surt a les 8.15 de Ripoll, amb parada a Sant Bernabé a les 8.20, i arribada a Vallfogona a les 8.30 h. A aquesta hora, el servei torna a sortir cap a Ripoll, passant per Sant Bernabé a les 8.40 i acabant el recorregut a les 8.45 h. També s’afegeix un servei al migdia per a les jornades laborables d’estiu en què no hi ha transport escolar, unes expedicions que solen aprofitar altres viatgers. Cal tenir en compte, però, que aquest servei de taxi regular no surt de Ripoll a les 14.30 com l’autobús escolar sinó que ho fa a les 14.00 h. La parada a Sant Bernabé és a les 14.05 i l’arribada a Vallfogona, a les 14.15 h, hora en què el vehicle torna cap a Ripoll, amb parada a Sant Bernabé a les 14.25 i arribada a la capital a les 14.30 h.

 

6 LÍNIES DE TRANSPORT

Amb aquesta nova línia, el transport ofert pel Consell Comarcal del Ripollès consta de sis serveis. El conveni actual amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, vigent des de l’any passat, permet reforçar el transport entre els nuclis de la vall de Ribes i entre Ripoll i Ribes de Freser, prolongar el transport públic entre Camprodon i Beget i entre Camprodon i Molló i afegir un enllaç entre Sant Joan de les Abadesses i Ogassa. Si la prova pilot que es fa amb aquest nou servei entre Vallfogona i Ripoll resulta satisfactòria, s’estudiarà la possibilitat d’aplicar la modalitat de taxi regular en aquestes o altres línies.

Compartiu-ho amb: