El Refugi d’animals del Ripollès segueix al límit de la capacitat amb 44 gossos per adoptar

10 d'agost de 2018

El Refugi d’Animals del Ripollès, gestionat pel Consell Comarcal del Ripollès amb el suport de la Diputació de Girona, ha superat la situació de desbordament pel que fa a població, malgrat que segueix al límit de al capacitat. Acabat el juliol, la població d’aquest centre d’acollida de gossos abandonats ha arribat a la xifra de 44. Es tracta d’un nivell inferior al dels anys 2017 i 2016, en què hi havia 51 i 49 inquilins respectivament, però encara superior a la del 2015, quan n’hi havia 31. Trobareu tots els gossos en adopció en aquest catàleg.

El refugi està a l’expectativa de com evoluciona el nombre d’entrades de gossos perduts o abandonats fins a final d’estiu perquè aquesta és l’època de l’any tradicionalment amb més abandonaments. En aquest sentit, des del consell comarcal es recorda que abandonar animals de companyia està prohibit i penalitzat. El nombre d’entrades de gossos al refugi des de principi d’any, 44, va en la línia de les xifres del 2015, quan n’hi va haver 48 en el mateix interval de temps. En canvi, la xifra és substancialment millor als 60 del mateix període del 2017 i les 63 del 2016, dos anys amb molts abandonaments. Vist això, el consell valora la conscienciació de la població davant el fenomen de l’abandonament. Val a dir, també, que dos terços dels gossos que han entrat han estat retornats al propietari sobretot gràcies al xip.

Pel que fa al nombre d’adopcions, les xifres són positives. Entre el gener i el juliol se n’han fet 22, en la línia del mateix període del 2017, quan n’hi va haver 21. En aquest sentit el consell comarcal valora l’esforç de les cuidadores i les voluntàries del refugi, que donen a conèixer els gossos i ofereixen molt bon assessorament a les famílies interessades a adoptar. Tot això, paral·lelament a la difusió que s’ha fet del refugi i dels cans en adopció mitjançant les xarxes socials, cartells i díptics.

Amb tot això, el Consell Comarcal del Ripollès segueix animant les famílies i particulars a anar a conèixer els gossos i a adoptar-ne. Es recomana a les persones interessades que els vagin a veure a les instal·lacions una o més vegades abans de prendre la decisió sense cap compromís. Poden concertar una visita al telèfon 609 52 97 88. Els gossos s’entreguen al dia pel que fa a vacunacions, desparasitats, esterilitzats i amb el xip identificador.

 

LA IMPORTÀNCIA DEL XIP

El Consell Comarcal del Ripollès també vol incidir en l’obligatorietat dels propietaris d’identificar els gossos amb un xip a partir dels tres mesos d’edat. Aquesta és la forma més eficaç de recuperar-los en cas que es perdin. Col·locar-lo és instantani i indolor per a l’animal. En aquest sentit encara falta molt per assolir la conscienciació de la població. Mostra d’això és el fet que tan sols el 45 % dels gossos que han entrat al Refugi d’animals del Ripollès durant el 2017 tenien xip.

 

GOSSOS PER ADOPTAR

 

Compartiu-ho amb: