El consell comarcal negocia amb Ensenyament i la diputació la gratuïtat, un any més, del transport escolar de Beget

1 d'octubre de 2018

El Consell Comarcal del Ripollès té entre els seus objectius afavorir la igualtat d’oportunitats al territori. En aquest sentit, i recollint la inquietud de l’ajuntament de Camprodon, treballa per aconseguir que el transport escolar de la línia R3 (Camprodon, Font-rubí, Rocabruna i Beget) segueixi sent gratuït. Aquest treball es fa a través de negociacions amb el departament d’Ensenyament i la Diputació de Girona

Segons la legislació vigent, i pel que fa a educació obligatòria, la Generalitat preveu la gratuïtat del transport escolar per a aquells alumnes que s’hagin de desplaçar fora del municipi de residència per anar a classe. Amb tot, i tenint en compte la gran distància que separa el nucli de Camprodon respecte altres pobles de dins del mateix terme municipal com és el cas de Beget, el Consell Comarcal del Ripollès considera que cal fer una excepció quan se superen els sis quilòmetres de distància dins del mateix municipi i que aquest servei s’hauria de prestar sense cost per a les famílies. Cal tenir en compte, per exemple, que el trajecte del transport escolar entre Camprodon i Beget dura quaranta minuts. Això és més temps que a la resta de trajectes entre els altres municipis de la vall i els centres escolars de Camprodon.

És per tot plegat que el Consell Comarcal del Ripollès ha canalitzat aquesta situació tan singular a rangs administratius superiors. En aquest sentit, el departament d’Ensenyament ha informat que ha proposat a la diputació la quantitat de 28.271,85 euros en el pressupost 2019 com a ajut per sufragar el finançament d’aquest servei de transport entre Beget i Camprodon. D’aquest import, 20.371,85 euros corresponen a la quantitat proposat en altres exercicis, complementat amb la quantitat de 7.900 euros específics per a la línia Beget-Camprodon. Això és així perquè el departament entén la singularitat del cas.

Durant el curs passat, les gestions dutes a terme pel consell comarcal van desembocar en un acord similar.

Compartiu-ho amb: