El consell escollirà un lema comarcal contra la violència sexista amb un concurs

15 de gener de 2019

El Consell Comarcal del Ripollès vol implicar els joves en la promoció i la conscienciació en l’àmbit de l’eliminació de violència de gènere. És per això que el ple ha aprovat convocar un concurs obert a aquesta part de la població ripollesa per escollir l’eslògan d’una campanya comarcal en contra de les violències sexistes, incloent-hi també l’àmbit de l’oci nocturn. L’eslògan guanyador serà el lema de tots els actes organitzats al Ripollès amb motiu de la commemoració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones (25 de novembre). També estarà a disposició de tots els ajuntaments i entitats de la comarca  que el vulguin fer servir.

Les bases d’aquest certamen s’han aprovat per unanimitat al ple de la corporació. En el debat de la proposta, el president, Eudald Picas, l’ha qualificat de “bona iniciativa” en el marc d’un afer “important com la violència de gènere”. Tal com ha detallat, es tracta d’un projecte impulsat des de Joventut del Ripollès, el servei del consell comarcal encarregat de desenvolupar les polítiques adreçades als joves, amb la col·laboració del Consorci de benestar social del Ripollès, les associacions de dones de la comarca, els centres escolars de secundària i altres agents socioeducatius i de l’àmbit de la salut. Des de l’oposició, el conseller Roger Bosch (ERC-AM) ha aplaudit el projecte i ha proposat que el consell comarcal també actuï amb ull vigilant davant de campanyes publicitàries sexistes en l’àmbit de l’oci nocturn. Picas ha recollit la proposta.

Al concurs hi podran participar els estudiants de quart d’ESO i de primer i segon de batxillerat escolaritzats en centres d’ensenyament del Ripollès. De fet, els centres treballaran aquesta temàtica amb diverses dinàmiques, de manera que el concurs esdevindrà un desenllaç de la feina feta a les aules. Cada alumne podrà presentar-hi un màxim de dos eslògans amb finalitat publicitària. Les propostes caldrà inscriure-les mitjançant unes butlletes que facilitaran els centres escolars i, un cop omplertes, les hauran de dipositar a la bústia de la secretaria del seu centre. El termini per fer arribar les propostes es clourà el proper 28 de març.

El veredicte el decidirà un jurat format per persones de la comarca especialitzades en el camp de la salut, la dona i la comunicació. S’anunciarà el 24 d’abril, en el marc de la Gala literària del Ripollès dels Premis literaris infantils i juvenils Joan Triadú. La persona guanyadora aconseguirà una entrada pel festival Clownia 2019 de Sant Joan de les Abadesses. Per qualsevol dubte o aclariment es pot contactar amb Joventut del Ripollès: joventutcomarcal@ripolles.cat o al telèfon 972 70 07 17.

Compartiu-ho amb: