El consell comarcal acull dimarts la comissió d’investigació dels atemptats del 17 i el 18 d’agost del 2017

25 de gener de 2019

La Comissió d’Investigació sobre els Atemptats del 17 i el 18 d’Agost de 2017 farà dimarts, 29 de gener, a iniciativa de la mateixa comissió, una sessió a Ripoll, a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Ripollès, on compareixeran diverses entitats i institucions que tenen la seu en aquesta ciutat. 

La sessió començarà a dos quarts d’onze del matí, i hi estan citats a comparèixer, en qualitat d’experts, Elisabeth Ortega, directora del Consorci de Benestar Social del Ripollès; Núria Perpinyà, tècnica de Participació i Convivència de l’Ajuntament de Ripoll; Khalid Kyyat, president de l’oratori Fath; una representació de la xarxa veïnal «Som Ripoll»; una representació d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, i Ali Yassine, president de la Comunitat Islàmica Annour.

Aquesta comissió té per objecte investigar els atemptats del 17 i el 18 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils, i en concret analitzar-ne les causes, els antecedents, les implicacions, la participació, la perpetració i les conseqüències. La presideix Jordi Munell (JxCat), que és l’alcalde de Ripoll, i està integrada per dos diputats més de cada grup (Cs, JxCat, ERC, PSC-Units i CatECP) i un de cada subgrup (CUP i PPC).

La comissió es va constituir el 25 d’abril de l’any passat, després que el Ple n’aprovés la creació a proposta de JxCat, ERC i la CUP amb els vots a favor d’aquests tres grups, el PSC-Units i CatECP i l’abstenció de Cs i el PPC. Fins ara ha fet set sessions de compareixences, a més de la constitutiva i de la que va servir per aprovar el pla de treball, que inclou més d’un centenar de compareixents entre testimonis i experts.

El president i els portaveus de tots els grups i subgrups parlamentaris de la comissió van subscriure la petició de fer aquesta sessió a Ripoll, que va ser autoritzada per la Mesa i la Junta de Portaveus, tal com estableix el Reglament per a les sessions en altres indrets de Catalunya que no siguin el Palau del Parlament.

(Nota de premsa emesa pel Parlament de Catalunya)

Compartiu-ho amb: