El consell comarcal comença la implementació a Ripoll del nou servei de recollida de residus

30 de gener de 2019

La Barricona, Rama i els Pintors són les zones de Ripoll on es començarà la implementació del nou servei de recollida de residus. Des de demà dijous mateix, els camions aniran substituint els contenidors de les cinc fraccions: rebuig, paper i cartró, vidre, envasos i orgànica. En aquests indrets, el canvi es preveu que estarà enllestit dissabte. A partir d’aquí es continuarà amb la resta del municipi començant, la setmana que ve, pels polígons de Rocafiguera i Casanova de baix i seguint per les urbanitzacions perifèriques, els barris de la carretera de Barcelona, l’Estació i així successivament fins a acabar al centre històric.

La preparació del desplegament del nou servei de recollida de residus ha requerit un esforç tècnic important de l’àrea de Territori i Sostenibilitat del Consell Comarcal del Ripollès, que ha treballat en tot moment en coordinació amb els tècnics de l’ajuntament de Ripoll.

 

MÉS NETEDAT I EFICIÈNCIA

Si fins ara els contenidors de Ripoll eren de càrrega posterior o d’iglú, els nous seran tots de càrrega bilateral. Aquesta modalitat aporta diversos avantatges. D’entrada, els contenidors estaran fixats a terra amb un rail, de manera que no hi haurà perill que es moguin per efecte de factors com el vent. A més, queden col·locats pràcticament enganxats els uns amb els altres, cosa que optimitza l’espai. Els contenidors de rebuig i d’orgànica tenen un pedal per facilitar l’obertura de la tapa i llençar-hi els residus. D’altra banda, la seva manipulació passa a ser completament automàtica, de manera que el buidatge és més ràpid i no requereix que els operaris baixin del camió. Tot plegat converteix aquest sistema en més net i eficient.

Una altra novetat és que totes les àrees d’aportació de residus tindran contenidors de totes les fraccions. Això contribuirà a incentivar la recollida selectiva. A més, els contenidors nous són més resistents que els anteriors i tenen més capacitat. Per tant, s’optimitzaran els viatges per buidar-los. Amb tot, el municipi de Ripoll disposarà d’unes noranta àrees d’aportació i el consell comarcal hi subministrarà un total de 506 contenidors, entre totes les fraccions de recollida.

 

CAMPDEVÀNOL I GOMBREN, GAIREBÉ LLESTOS

El desplegament del nou servei de recollida de residus ja gairebé està llest a Campdevànol i Gombrèn, els dos primers municipis on ha entrat en servei. Concretament a Campdevànol, ja s’han substituït els contenidors de totes les fraccions. Només queden alguns detalls per polir com, per exemple, el perfeccionament de la ubicació d’alguna àrea d’aportació per qüestions merament tècniques. El consell comarcal ha subministrat 211 contenidors a l’ajuntament campdevanolenc i ha equipat un total de quaranta àrees d’aportació.

En el cas de Gombrèn, aquesta setmana s’acabarà la col·locació dels contenidors nous. Concretament, ara per ara, només resten pendents els corresponents als envasos i els de paper i cartró. En total es tracta d’una trentena de contenidors subministrats i la implementació de quatre àrees d’aportació.

 

Compartiu-ho amb: