El consell comarcal inverteix 27.000 euros en millores al Refugi d’animals del Ripollès

11 de febrer de 2019

Perseguint l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels gossos acollits, el Consell Comarcal del Ripollès ha fet una inversió important en les instal·lacions del Refugi d’animals del Ripollès. El vicepresident i conseller de Cooperació municipal, Josep Coma, ha indicat que la inversió, amb un import de 26.789,14 euros (IVA inclòs) “permet augmentar la capacitat del refugi enormement però sobretot ens permet guanyar en benestar i en qualitat de vida dels animals”. L’actuació està finançada amb fons propis del consell comarcal, per bé que aquest és un servei finançat per la Diputació de Girona, els ajuntaments i les taxes associades.

Entre les millores, destaca la creació d’una nova àrea dotada de deu boxs nous amb capacitat de fins a dos gossos, en funció de la mida i el caràcter. Cada box incorpora una caseta on els gossos poden dormir. Aquest espai, de 209 metres quadrats, era el que el consell comarcal tenia cedit gratuïtament a l’associació Animals vida digna, que a mitjan 2018 va decidir traslladar-se a un terreny més proper al centre urbà de Ripoll. El fet que quedés buit ha permès fer aquesta ampliació que, segons Josep Coma, s’ha fet “amb previsió” i per evitar situacions produïdes recentment de superpoblació de les instal·lacions i que podien afectar la qualitat de vida dels animals. Per habilitar aquesta zona ha estat necessari retirar les estructures velles de fusta que separaven aquest espai i instal·lar-hi portes d’accés noves. Tota aquesta part de l’actuació ha requerit una inversió de 22.227,70 euros.

A més d’aquesta ampliació, també s’han instal·lat unes pèrgoles a la zona d’esbarjo per donar ombra i aixopluc i s’hi ha col·locat una tanca perimetral que, en total, fa 35 metres de llarg. Tot plegat, per un import de 1.222,10 euros. D’altra banda, s’ha millorat i renovat el cablejat de l’enllumenat del refugi, que tenia problemes de manteniment, sobretot per l’efecte de rosegadors del bosc. En aquest cas, el cost ha estat de 3.332,34 euros.

Aquesta fase de millores es complementarà properament amb la col·locació de tendals als boxs nous per protegir els gossos del sol a les èpoques de més calor. També s’acabarà de pavimentar aquest espai de nova creació.

El vicepresident Josep Coma ha indicat que, amb tot, “la voluntat del consell comarcal és que hi hagi el menor nombre possible de gossos al refugi”. En aquest sentit, ha subratllat que “un ésser viu i ens l’hem d’estimar”, de manera que no se l’ha d’abandonar, una pràctica que està prohibida. Coma ha explicat que la conscienciació va creixent en aquest aspecte i també en l’obligatorietat de posar el xip identificador als gossos i censar-los a l’ajuntament. De fet, el nombre d’entrades d’animals al refugi s’ha reduït, els darrers mesos, atès que la majoria de gossos recollits s’han pogut identificar i tornar al propietari.

Compartiu-ho amb: