El consell comarcal reparteix 7.500 bosses reutilitzables i 500 cubells per fomentar la recollida selectiva a la Fira de les 40 hores

8 d'abril de 2019

El Consell Comarcal del Ripollès segueix esforçant-se per posar el màxim de facilitats a la població perquè separi els residus a l’hora de llençar-los i així fomentar encara més el reciclatge. En això ha incidit amb el seu estand de la Fira de les 40 hores de Ripoll. El president, Eudald Picas, així com bona part dels consellers comarcals, han divulgat els beneficis de la recollida selectiva i han repartit entre els visitants 7.500 bosses reutilitzables per poder separar còmodament a casa les fraccions de vidre, els envasos i paper i cartró. També han lliurat 500 cubells de recollida selectiva, 350 contenidors reixats per a la matèria orgànica i desenes d’embuts amb rosca i filtre, molt útils per emmagatzemar l’oli de fregir en ampolles i portar-lo,  posteriorment, als contenidors específics o a la deixalleria.

Eudald Picas fa una molt bona valoració de la resposta de la ciutadania i confia que aquest esforç del consell serveixi per seguir millorant la proporció que representa la recollida selectiva en relació al conjunt dels residus generats al Ripollès. Una proporció que se situa lleugerament per sobre de la mitjana de Catalunya.

Tanta ha estat l’expectativa que ha generat l’estand del Consell Comarcal del Ripollès, que les existències s’exhaurien al cap de pocs minuts de renovar-se fins a acabar-se completament tot l’estoc, finançat amb subvencions d’Ecoembes. Si bé, properament, qui ho necessiti podrà passar per la seu del consell a buscar més cubells per a vidre, paper i cartró i envasos.

Amb la presència a la fira també s’ha aprofitat per divulgar tota l’acció que duu a terme el Consell Comarcal del Ripollès. D’aquesta manera, a més de la informació relacionada amb la recollida selectiva, també s’han lliurat fullets explicatius de serveis com el de Consum, el Refugi d’animals del Ripollès o els certificats d’identitat digital. A més, també s’ha facilitat informació sobre alguns projectes i els cursos del Servei comarcal de català, així com les funcions de l’Agència tributària de Catalunya, ubicats tots dos dins l’edifici administratiu comarcal.

 

VOTACIONS PER LA TROBADA DE GENT GRAN

Aprofitant la presència a la Fira de les 40 hores, el Consell Comarcal del Ripollès ha iniciat una consulta ciutadana per escollir la destinació de la 3a Trobada de gent gran del Ripollès. Les opcions són l’abadia de Montserrat i la vall de Núria. La consulta continua oberta fins aquest divendres als ajuntaments i hi poden participar totes les persones majors de 65 anys. El resultat de la votació es farà públic properament, un cop escrutats els vots dels dinou municipis.

Compartiu-ho amb: