Arriba la Guia sardanista del Ripollès 2019

15 d'abril de 2019

Dins la política de promoció de la cultura i les tradicions, el Consell Comarcal del Ripollès ha editat la Guia Sardanista del Ripollès 2019. Aquest llibret recull tota la programació de ballades, audicions, aplecs i concerts de sardanes del Ripollès, incloent-hi la Trobada sardanista comarcal, que enguany se celebrarà a Pardines el 3 d’agost i arriba a la 30a edició.

De la guia se n’han editat 2.300 exemplars, atenent la demanda del món sardanista. Ja se n’ha iniciat el repartiment als dinou ajuntaments i a l’oficina de turisme de Ripoll, on estaran a disposició del públic que vulgui aconseguir-ne, així com al Consell Comarcal del Ripollès. Un gruix important d’exemplars també els distribuiran les agrupacions sardanistes de Campdevànol, Planoles, Ribes de Freser, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Amb la intenció de tenir-la sempre a l’abast també se n’ha publicat una versió digital, que es pot consultar més avall, en aquesta pàgina.

Aquesta publicació inclou una salutació del president del Consell Comarcal del Ripollès, Eudald Picas, i de l’alcaldessa de Pardines, Núria Pérez, com a municipi que acull la trobada comarcal d’enguany. Picas destaca que el Ripollès “és una comarca amb convicció sardanista” i es felicita per “tres dècades en què els ajuntaments refermen el compromís amb la nostra tradició més arrelada”. A més, el president subratlla que “el vincle que genera la sardana entre els nostres pobles és un element clau que fa comarca”. De la seva banda, Pérez desitja que la Trobada sardanista comarcal sigui una ocasió per “preservar i defensar les nostres arrels, els nostres símbols, la nostra cultura i la nostra identitat com a país”.

La Guia Sardanista del Ripollès 2019 l’han preparat els serveis de Cultura del Consell Comarcal del Ripollès i s’ha elaborat amb la informació facilitada per les agrupacions sardanistes i els ajuntaments.

Descarregueu la guia aquí:

📥 Guia sardanista del Ripollès 2019

 

Compartiu-ho amb: