135 obres opten als 28ns Premis literaris infantils i juvenils Joan Triadú

18 d'abril de 2019

Promoure la creació cultural entre infants i joves, donar-li difusió i homenatjar el llegat de la figura de l’activista cultural i pedagog Joan Triadú. Amb aquests propòsits, el Consell Comarcal del Ripollès ha organitzat per 28è any consecutiu el certamen literari que porta el nom del ribetà il·lustre.

Seguint amb el nou format que es va consolidant els darrers anys, els premis es tornaran a lliurar en el marc de la Gala literària del Ripollès. Serà dimecres, 24 d’abril, a les sis de la tarda, a l’església de Sant Pere, a Ripoll. Aquest espai tan emblemàtic, bé cultural d’interès local, es vestirà de llarg per acollir un esdeveniment ben lluït o no hi faltarà un escenari decorat especialment per a l’ocasió on pujaran els tres premiats per modalitat (poesia i prosa) de cada categoria. A més, dos rapsodes aniran llegint les obres mereixedores dels primers premis, i la banda de jazz i swing After all anirà marcant el ritme de la vetllada. En el lliurament de premis hi participaran, a més dels membres del jurat i els consellers comarcals, i el fill de Joan Triadú i exconseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya Joaquim Triadú. L’acte acabarà amb un berenar popular per a tots els assistents.

 

135 OBRES PRESENTADES

Enguany, alumnes d’absolutament tots els centres educatius han participat als guardons i s’ha arribat a la xifra de 135. Per categories, que segueixen prenent els noms de les muntanyes més altes del Ripollès, la distribució de participants és la següent: Taga 31, Balandrau 45, Bastiments 26 i Puigmal 24. Seguint amb aquesta nomenclatura, enguany s’ha decidit donar el nom d’una muntanya també a la categoria especial, reservada per al centre d’educació especial Ramon Suriñach, de Ripoll. En aquest cas s’ha optat per una muntanya amb unes característiques especials com és el Torreneules. En aquesta categoria s’hi han presentat 9 treballs.

El jurat encarregat de fer el veredicte està format per representants de la comunitat educativa, del món cultural i també de la comunicació. Distribuïts per parelles, cada una avalua una categoria. Les obres participants podien tenir la temàtica lliure per bé que s’ha valorat que els treballs tinguessin relació amb el Ripollès, amb la voluntat de seguir treballant per reforçar l’autoestima del territori i fomentar l’arrelament de joves i infants a la comarca.

Els treballs guanyadors d’aquesta 28a edició dels Premis literaris infantils i juvenils Joan Triadú es recopilaran en un llibre commemoratiu amb una tirada simbòlica de 120 exemplars.

La Gala literària del Ripollès és una iniciativa de les àrees de Presidència i de Cultura del Consell Comarcal del Ripollès, que s’esforcen perquè sigui un referent anual dins l’activitat cultural de la comarca. A més, s’organitza amb el suport de l’Ajuntament de Ripoll, la Diputació de Girona, Hostesa, Kàterings Torre del Coll, la Fundació MAP, Autocars Mir i Teisa.

Compartiu-ho amb: