El servei De festa amb bus arrenca la temporada del 20è aniversari

7 de maig de 2019

Amb la voluntat de contribuir a la seguretat dels joves en l’oci i la tranquil·litat de les famílies coincidint amb l’inici de temporada de les festes majors, el Consell Comarcal del Ripollès posa en marxa el servei De festa amb bus. Aquesta és la vintena temporada que Joventut del Ripollès fa realitat aquest projecte. L’objectiu és donar l’opció a tots els joves de la comarca que enguany facin els setze anys d’anar i tornar amb autobús gratuïtament i de forma segura de les festes majors dels municipis els ajuntaments dels quals sol·liciten el servei.

Tal com s’ha fet els darrers anys, per accedir al bus cal presentar el carnet d’usuari. Aquesta mesura permet supervisar millor l’ús del servei, donar-li un plus de seguretat i garantir que els pares o tutors són coneixedors que els fills menors d’edat l’utilitzaran. El carnet, que té validesa il·limitada, es pot tramitar gratuïtament al Consell Comarcal del Ripollès; al casal de joves El Galliner, de Ripoll; al Centre Cívic El Palmàs, de Sant Joan de les Abadesses; o bé a través de les tècniques de Joventut del Ripollès als punts joves dels centres d’ensenyament. Tan sols cal omplir un formulari que, en el cas dels menors de divuit anys, caldrà que també signin els pares o tutors, i aportar una fotografia de carnet de l’usuari i una fotocòpia del DNI. El formulari d’inscripció es pot descarregar al web ripolles.cat/joventut, on hi ha disponible tota la informació referent al servei.

Aquesta temporada el De festa amb bus donarà servei a dotze festes majors, una més que l’any passat, ja que enguany també ha sol·licitat el servei l’ajuntament d’Ogassa. A més, en el cas de Campdevànol, s’afegeix una segona expedició divendres de festa major. Així, juntament amb Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, ja són tres les festes majors que tenen dos dies de servei de De festa amb bus.

Com sempre, s’han editat els fullets desplegables amb els horaris i tota la informació sobre el servei. Es poden aconseguir al Consell Comarcal del Ripollès, al casal de joves El Galliner, al centre cívic El Palmàs, a tots els ajuntaments de la comarca i als punts joves dels centres educatius. També es poden consultar en format digital al web de Joventut del Ripollès i a les xarxes socials tant del mateix consell com de Joventut del Ripollès.

 

20 ANYS DE SERVEI

El servei inicialment anomenat Anem de festa amb bus es va implantar l’any 1999 de forma inèdita al país i aviat es va convertir en un referent que s’ha anat millorant any rere any. A més, des del principi ha obtingut molt bona acceptació per part dels usuaris i també per part dels pares i familiars, que veuen reduïts els riscos associats a la carretera a les nits de festes majors. L’any passat es van expedir 124 carnets nous, que es van sumar als ja expedits els anys previs. Això suposa un augment de prop del 50 % respecte la temporada 2017. Pel que fa als usuaris, es van cobrir prop de 900 places entre totes les expedicions, incloent-hi les anades i les tornades, cosa que representa una crescuda del 20 %. El servei està finançat pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

 

DIES DE SERVEI DE LA TEMPORADA 2019

· Ripoll: 10 i 11 de maig

· Camprodon: 22 de juny

· Molló: 12 de juliol

· Queralbs: 27 de juliol

· Pardines: 3 d’agost

· Ogassa: 10 d’agost

· Ribes de Freser: 17 d’agost

· Planoles: 24 d’agost

· Vallfogona de Ripollès: 24 d’agost

· Sant Pau de Segúries: 31 d’agost

· Sant Joan de les Abadesses: 7 i 8 de setembre

· Campdevànol: 13 i 14 de setembre

Compartiu-ho amb: