El Ripollès acollirà els jocs esportius escolars Emporion 2019

9 de maig de 2019

Campdevànol, Camprodon, Llanars, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses acolliran bona part de les proves dels propers Jocs Emporion. Serà els dies 17, 18 i 19 de maig, juntament amb altres municipis de les comarques veïnes de la Cerdanya i de la Garrotxa. El Consell esportiu del Ripollès és el responsable de la coordinació tècnica d’aquest esdeveniment esportiu escolar gironí, en què també col·laboren els consells esportius i consells comarcals cerdans i garrotxins. Els jocs també tenen el suport de la Diputació de Girona i del Consell Comarcal del Ripollès.

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Eudald Picas, ha manifestat que és “un orgull” que el Ripollès aculli la major part de les proves d’aquesta edició dels Emporion. També ha defensat que “inculcar els valors de l’esport i la competitivitat entre els joves serveix fermament per nodrir l’arrel del futur que els desitgem com a persones”. De la seva banda, el president del Consell Esportiu del Ripollès, Miquel Rovira, ha explicat que els jocs esperen la participació de més de 5.000 participants durant els tres dies que duren i ha posat en valor el fet que també inclouen activitats per gent gran i persones discapacitades. El diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Carles Salgas, s’ha sumat a l’agraïment que han fet Picas i Rovira als ajuntaments per la implicació en l’acollida dels jocs. Alhora, ha subratllat la importància dels valors com el civisme i el saber estar, que promouen els Jocs Emporion. També ha indicat que el fet que se celebrin al Ripollès, la Cerdanya i la Garrotxa és un reconeixement de la demarcació a les comarques de muntanya. Salgas també ha tingut paraules d’agraïment pels tècnics, els voluntaris, les entitats i les empreses involucrats, “sense els quals aquest esdeveniment no seria possible”.

jocs-emporion-2019-2-baixa

A l’acte de presentació dels jocs al Ripollès també hi han participat, en representació de bona part dels municipis de la comarca que els acullen, el conseller comarcal d’Esports i primer tinent d’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Jordi Caparrós; la primera tinent d’alcalde de Campdevànol, Dolors Costa; i els regidors d’Esports de Camprodon i Sant Joan de les Abadesses, Lluís Ibáñez i Xavier Rigat.

 

ELS JOCS EMPORION

Els Jocs Emporion, els Jocs Esportius Escolars de les Comarques Gironines, representen tres dies ininterromputs d’activitats multidisciplinars destinades a promoure la cultura de l’esport entre els més joves i que, alhora, pretenen conscienciar el públic en general sobre la importància de la seva pràctica. L’esperit olímpic, que promou els valors del respecte i l’amistat, és present any rere any en l’essència dels Jocs Emporion, un esdeveniment que cada primavera commemora l’arribada de la torxa olímpica a Empúries, ara fa 27 anys.

En aquests jocs està prevista la participació de més de 5.500 escolars, que practicaran un gran nombre d’esports, com ara futbol 7, bàsquet, voleibol, natació, trobada atlètica, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, judo, hip-hop, patinatge, handbol i hoquei sobre patins, entre d’altres.

En els diversos escenaris, i a hores diferents, esportistes en edat escolar vinguts d’arreu de les comarques gironines competiran per ser els primers en el medaller (or, plata i bronze), segons els resultats obtinguts en les diferents disciplines i categories al llarg de la jornada. Tal com s’ha dit en la presentació, els Jocs Emporion pretenen ser un punt de trobada tant per als joves esportistes com per al públic en general i promoure entre els pares i educadors una major conscienciació de la importància de la pràctica esportiva i dels hàbits saludables.

📄 Programa complet dels Jocs emporion

El divendres 17 de maig els camps del Morrot d’Olot acolliran la trobada atlètica escolar, esdeveniment multiesportiu adreçat a escolars de cicle inicial de primària, amb l’objectiu de fomentar l’esport i l’activitat física en l’edat escolar. A Llanars hi haurà la trobada de gent gran, en què es farà una caminada entre les poblacions de Llanars i Camprodon. A Ripoll s’ha organitzat la trobada territorial dels serveis de rehabilitació: una jornada esportiva amb diverses activitats dels serveis de rehabilitació comunitària de les comarques de Girona, i també hi haurà una xerrada sobre les activitats esportives com a eina social, que tractarà sobre les possibilitats de les activitats fisicoesportives com a eina per fomentar aspectes socials com ara la integració i l’acceptació de l’altre. Durant la xerrada s’exposaran diversos projectes que tenen com a objectiu treballar aspectes socials.

Dissabte 18 de maig el pavelló municipal d’Olot acollirà la final territorial de minibàsquet, un campionat entre els equips representants dels diversos consells esportius de les comarques de Girona. També es realitzarà un concurs de tirs lliures entre tots els participants al campionat que vulguin prendre-hi part. Així mateix, es durà a terme la lliga territorial de hip-hop.

Les finals territorials de futbol 7 de prebenjamins i benjamins es realitzaran a Ripoll. A Sant Joan de les Abadesses hi haurà una jornada de futbol net, activitat de la Fundació FC Barcelona que té com a objectiu contribuir a la integració dels nens i els joves més afectats per la manca de recursos econòmics, la malaltia, la desigualtat i la discriminació. Durant tot el dia tindran lloc les activitats següents: trobada d’hoquei sobre patins, trobada territorial de judo i les trobades territorials de voleibol.

A Camprodon s’hi ha organitzat la final territorial de gimnàstica artística, en la qual participaran els millors nois i noies gimnastes de la lliga territorial. Puntualment a Banyoles s’hi celebrarà la trobada de caràcter lúdic de les entitats i/o associacions gironines del món de l’handbol. El diumenge 19 de maig es duran a terme les activitats de futbol 7 per a persones amb discapacitat al camp municipal de Campdevànol i la fase final de la lliga territorial de gimnàstica rítmica. La trobada territorial de futbol 7 d’escoletes s’organitzarà a Sant Joan de les Abadesses. El campionat de natació es farà a Puigcerdà, i Alp acollirà la competició de patinatge artístic i de xous.

Compartiu-ho amb: