El consell comarcal acull una sessió prèvia del Congrés nacional de la gent gran de Catalunya

20 de maig de 2019

El Consell Comarcal del Ripollès treballa colze a colze amb la Generalitat de Catalunya i el Consell consultiu de la gent gran del Ripollès per atendre i donar resposta a les inquietuds d’aquest col·lectiu de la comarca. Un col·lectiu que representa una proporció elevada de la població de les nostres valls, amb unes 6.250 persones. És en aquest context que el consell comarcal ha acollit un acte preparatori del Congrés nacional de la gent gran, que se celebrarà el 25 d’octubre al Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages.

El president, Eudald Picas, ha donat la benvinguda als participants d’aquest acte i els ha agraït el temps de dedicació, que considera que “és en benefici de tots”. És en aquest sentit que els ha convidat a “treballar, discutir i construir les línies de futur de tota la població del Ripollès”.

També hi ha estat present la directora dels serveis territorials de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya a Girona, Marta Casacuberta, i la representant dels consells consultius de gent gran de les comarques de Girona, Carme Bosch. Casacuberta ha insistit en la necessitat que les ponències “tinguin el màxim d’aportacions i siguin representatives de tots els territoris” i ha apel·lat els assistents a participar-hi. Tot plegat, segons ha dit, amb l’objectiu de millorar les condicions de vida de la gent gran. Bosch, de la seva banda, ha remarcat que els consells consultius són a l’abast de la gent gran i els ha emplaçat a utilitzar-los perquè són unes eines “molt potents”. A la cloenda, la vicepresidenta Imma Constants, els ha agraït la implicació i s’ha posat a la seva disposició per treballar en benefici de la gent gran del Ripollès.

 

RENOVAT, EL CONSELL CONSULTIU DE LA GENT GRAN DEL RIPOLLÈS

En aquest acte precongressual s’han analitzat les dues ponències i s’ha parlat d’uns qüestionaris que s’han elaborat en el marc del congrés per copsar les aportacions en forma d’inquietuds i necessitats. Tota aquesta documentació es pot consultar al web del congrés, al qual es pot accedir clicant aquí.

A més, també s’ha aprofitat per renovar els membres del Consell consultiu de la gent gran del Ripollès. Si bé la presidència va lligada al càrrec de president del Consell Comarcal del Ripollès, s’ha escollit com a vicepresident Alfred Solà. L’acompanyen com a vocals Ramon Serrador i Jordi Badet. De tots ells, Solà assistirà al congrés nacional com a delegat nat. També s’ha escollit com a delegat Ramon Serrador i Maria Carme Rovira, fins ara vicepresidenta del consell consultiu. Badet serà suplent de delegat.

Compartiu-ho amb: