El consell comarcal demana mesures per reduir el nombre de robatoris a domicilis del Ripollès

22 de maig de 2019

El Consell Comarcal del Ripollès demana, d’acord amb els ajuntaments, que s’impulsin les actuacions policials necessàries i coordinades per frenar el creixement de la inseguretat ciutadana. El fet és que en diversos municipis com és el cas de Sant Joan de les Abadesses o Ripoll, s’ha registrat un augment del nombre de robatoris en domicilis, alguns dels quals amb força. És per això que el ple ha aprovat per unanimitat una moció en aquest sentit, tal com han fet aquests dos municipis als darrers plens.

“Fa temps que ens estem queixant”, ha assegurat el president, Eudald Picas, que assegura que calen més efectius policials al Ripollès. Per això espera que la Generalitat esmerci més esforços i li demana que alguna de les 500 places noves de mosso d’esquadra que s’han convocat sigui per al Ripollès. També ha qüestionat el fet que una patrulla policial hagi d’estar immobilitzada davant del jutjat de Ripoll tenint en compte la manca d’agents que donen servei a la comarca. En la mateixa línia s’ha manifestat el conseller comarcal de l’oposició Roger Bosch (ERC-AM), que ha celebrat que s’aprovin mocions com aquesta. També ha recalcat que en comarques com el Ripollès, amb una geografia complexa que complica la mobilitat, es requereixen més efectius policials. Des del mateix grup, Sergi Albrich ha apuntat que des dels ajuntaments i el consell comarcal cal seguir demanant suport a les administracions superiors “per reduir aquesta sensació d’inseguretat que afecta els nostres municipis”.

El text aprovat també insta la fiscalia general de Catalunya i el tribunal superior de justícia perquè en els seus àmbits de decisió tinguin present la reincidència dels delinqüents a l’hora de graduar les penes. A més, es reclamen al govern espanyol els més de 800 milions d’euros que deu a la Generalitat per tal que es puguin revertir en la millora dels recursos materials i humans del Cos de Mossos d’Esquadra.

 

Eudald Picas. 21 de maig de 2019.

 

DARRER PLE DEL MANDAT

Amb tot, aquesta ha estat la darrera sessió plenària del mandat 2015-2019, que conclou amb les properes eleccions municipals. Uns comicis que donaran lloc a un nou ple, que es constituirà el juliol vinent. El president, Eudald Picas, no optarà a la reelecció atès que no forma part de cap candidatura de les eleccions municipals. És per això que ha aprofitat l’ocasió per acomiadar-se dels consellers i de la política. Picas ha definit el dia com a “trist i alegre” alhora. Després de vint anys dedicats a la política municipal “amb devoció” i “amb molts esforços”, assegura que no li és fàcil deixar-ho. D’aquesta manera ha volgut agrair el suport que ha rebut dels consellers i dels equips dels cinc mandats en què ha estat alcalde de Gombrèn, així com també dels veïns. Un agraïment que ha estat correspost pels consellers de govern i oposició. Picas ha explicat que l’experiència com a president del consell comarcal li ha estat molt profitosa.

Compartiu-ho amb: