El consell comarcal renova l’acord per finançar la interpretació en llengua de signes a les persones sordes del Ripollès

31 de maig de 2019

El Consell Comarcal del Ripollès segueix treballant amb l’ànim d’aconseguir que tots els habitants del Ripollès, incloent-hi les persones sordes, puguin accedir i implicar-se en condicions d’igualtat a l’activitat del dia a dia de la comarca. És per aquest motiu que, per tercer any consecutiu la corporació ha atorgat una ajuda de 2.500 euros a l’Associació de persones sordes del Ripollès (APSRipollès) per accedir al servei d’interpretació en llengua de signes catalana. L’acord s’ha tancat amb la signatura del conveni de col·laboració per part del president del consell comarcal, Eudald Picas i  el president d’APSRipollès, Ricard Solana.

Picas s’ha mostrat satisfet de poder mantenir en peu aquesta col·laboració, de la qual l’Associació de persones sordes del Ripollès es podrà “beneficiar al seu ritme i en les circumstàncies que requereixi”. El president ha il·lustrat les possibilitats d’aquest servei posant per exemples anar al metge o al banc a fer gestions, poder seguir esdeveniments públics o participar a reunions. Es tracta d’un servei que, segons Eudald Picas, “els darrers dos any ha estat un èxit”. També ha recordat que el del Ripollès ha estat el primer consell comarcal del país a signar un conveni d’aquestes característiques.

De la seva banda, Ricard Solana s’ha mostrat molt content amb la resposta del Consell Comarcal del Ripollès i valora molt positivament aquest conveni perquè permet donar servei a tot tipus de persones perquè puguin “fer una vida el màxim de normalitzada possible i accedir a la informació”. A més, Solana ha avançat que l’any vinent l’associació complirà quaranta anys i és per això que esperen poder commemorar-ho amb moltes activitats “que permetin fer ressò sobre què és l’associació”.

Compartiu-ho amb: