El consell comarcal obté un nou fons FEDER per un projecte turístic vinculat al riu Ter, amb una inversió d’1,6 milions d’euros

7 de juny de 2019

logo-feder-gencat

Donar valor als rius com a part rellevant del patrimoni natural de la comarca i seguir treballant per convertir-los en un element dinamitzador turístic. Sota aquest precepte, el Consell Comarcal del Ripollès ha aconseguit una nova subvenció del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrat pel departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. Això ha estat possible després de mesos de treball conjunt amb tots els ajuntaments de la comarca que han volgut participar-hi: Camprodon, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries. L’import total de la despesa d’aquest projecte és d’1.638.423,10 euros (IVA inclòs).

Titulat Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter. Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès, el pla preveu dur a terme millores en espais naturals urbans a l’entorn del riu Ter. L’objectiu és adaptar lleres del riu i camins fluvials perquè esdevinguin nous atractius turístics i seguir fent créixer les potencialitats del Ripollès com a destinació de turisme de natura. Sempre, apostant per un model respectuós amb l’entorn.

Amb aquesta inversió, que s’executarà amb horitzó 2021, també s’hi inclou el desenvolupament d’accions de comunicació i difusió, així com treballs de monitorització i coordinació del projecte. Això implicarà la creació de dos llocs de feina.

La qualitat del projecte presentat i el treball posterior d’al·legacions impulsat des del Consell Comarcal del Ripollès ha permès que finalment el comitè de valoració hagi acceptat el projecte sencer. D’aquesta manera s’ha aconseguit el topall màxim de finançament possible, consistent en el 50 % de la totalitat del projecte.

 

3,5 MILIONS D’INVERSIÓ TURÍSTICA EN UN SOL MANDAT

Després d’aconseguir que s’acceptés aquest projecte, aquest és el segon fons FEDER que aconsegueix el mateix govern del consell comarcal. El primer va ser L’experiència dels Pirineus més autèntics, encara en execució, i que ha permès construir un centre d’acollida de visitants a Campdevànol, remodelar els jardins de la torre de la font de la Puda de Sant Joan de les Abadesses, ampliar el rocòdrom de Ripoll, crear una via ferrada al granòfir de Ribes de Freser i rehabilitar diversos miradors al mateix municipi, entre altres actuacions. Els dos projectes junts sumen 3,5 milions d’euros d’inversió i despesa corrent en turisme per al Ripollès i són una mostra del treball colze a colze amb els ajuntaments amb vocació de fer comarca.

Ripollès Turisme
Compartiu-ho amb: