El consell comarcal posa en servei un camió punter per rentar els nous contenidors d’escombraries

12 de juny de 2019

El desplegament del nou sistema de recollida de residus encarregat pels ajuntaments de Campdevànol, Gombrèn, Ribes de Freser i Ripoll segueix avançant satisfactòriament i al ritme previst. Amb l’objectiu de donar el millor servei possible i vetllar per la higiene en la via pública, avui ha entrat en servei un camió rentacontenidors.

El president, Eudald Picas, ha indicat que és un camió molt singular, sobretot perquè fa el rentatge amb aigua calenta. Es tracta d’una tècnica exclusiva patentada per l’empresa italiana Nord Engineering, fabricant dels contenidors. Picas considera que disposar d’aquesta tecnologia puntera és “una millora substancial per la comarca”. Amb aquest camió, segons ha detallat, es podran rentar per dins i per fora tots els nous contenidors de càrrega bilateral un cop al mes, cosa que permetrà “tenir-los tots sempre nets i presentables” i “donar un servei més acurat”.

 

SISTEMA AUTÒNOM I ROBOTITZAT

Per fer la neteja, un cop el contenidor està buit, el camió s’hi col·loca al costat. Sense necessitat que el conductor es mogui del seient, el camió es fixa a terra amb un sistema hidràulic i allibera un braç robotitzat que detecta el contenidor i l’eleva fins a col·locar-lo dins la caixa. Tot això és gràcies a un sistema de sensors i càmeres d’alta precisió.

Un cop dins la caixa, un sistema d’injecció genera uns remolins d’aigua calenta que, combinat amb uns detergents especials, neteja el contenidor per dins. Tot seguit, un conjunt de raspalls rotatius el renta per fora. A més, el braç articulat té la capacitat de fer girar el contenidor sobre el seu propi eix, de manera que el rentatge es pot fer per tots quatre costats. Per finalitzar l’operació, el braç robotitzat torna a col·locar el contenidor al seu lloc de forma autònoma.

El camió rentacontenidors és una millora oferta al consell comarcal per part de l’adjudicatària del servei de recollida de residus urbans, l’UTE Ripollès, conformada per la ripollesa Vigfa Residus SLU, i la companyia global Urbaser, SA.

Compartiu-ho amb: