Èxit de participació a la 3a Trobada de gent gran del Ripollès, amb Montserrat com a destinació

28 de juny de 2019

 

Amb l’objectiu de contribuir a l’oferta d’oci per a la població de més edat de la comarca, afavorir a la descoberta del patrimoni entre els habitants i promoure la cohesió entre els habitants dels diversos municipis, el Consell Comarcal del Ripollès ha celebrat la tercera Trobada de gent gran del Ripollès. L’esdeveniment ha consistit en un viatge organitzat fins l’abadia de Montserrat, tal com va decidir el 65 % la gent gran que va participar a la consulta ciutadana celebrada l’abril passat.

208 han estat finalment els participants a aquesta celebració comarcal, una xifra satisfactòria, ja que és similar a la de la darrera edició malgrat que el viatge aquest cop era més llarg. És per aquest motiu que el president en funcions, Eudald Picas, en el brindis commemoratiu, ha qualificat l’esdeveniment com un èxit i va agrair aquesta àmplia companyia. Picas ha subratllat que “una trobada com aquesta és un goig” i que “això és fer comarca”. Alhora, ha augurat longevitat a aquesta celebració comarcal i ha convidat tothom a participar-hi de nou l’any vinent. A més de Picas, al viatge també hi han participat altres autoritats comarcals com els vicepresidents Imma Constans i Joan Manso, a més de l’alcaldessa de Ribes de Freser, Mònica Santjaume, la regidora campdevanolenca Blanca Sánchez i el regidor santpauenc Joan Navarro.

Durant aquesta visita a l’abadia de Montserrat, els participants a la 3a Trobada de gent gran del Ripollès han aprofitat per veure l’audiovisual explicatiu sobre la vida monàstica dels monjos benedictins, assistir a la missa, visitar el cambril de la verge i entrar al Museu de Montserrat. Les parròquies de Pardines i Ribes de Freser, a més, van assistir a una conferència del germà Gabriel, monjo de l’abadia, que havien sol·licitat prèviament. La jornada també va donar peu, com sempre, a fer la tradicional fotografia commemorativa amb què s’obsequiarà tots els participants i un dinar de germanor.

 

PARTICIPANTS DE 16 MUNICIPIS

La Trobada de gent gran del Ripollès ha estat una iniciativa de les àrees de Serveis a les Persones i de Presidència del Consell Comarcal del Ripollès, amb la col·laboració dels ajuntaments, les associacions de gent gran i l’Oficina de benestar i família de Ripoll. Els inscrits provenien de bona part de la geografia ripollesa: Campdevànol, Campelles, Camprodon, Gombrèn, les Llosses, Molló, Ogassa, Pardines, Queralbs, Ribes de Freser, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, Setcases, Vallfogona de Ripollès i Vilallonga de Ter. Per traslladar-los fins a Montserrat s’han habilitat quatre línies d’autobús especial i dos busos llançadora.

Amb l’èxit d’aquesta tercera edició tant pel que fa a la participació com per la valoració global que en fa el consell comarcal, la Trobada de gent gran del Ripollès avança cap a la consolidació. La visita a Montserrat se suma a les dues darreres que han tingut la vall de Núria com a destinació.

 

📷 Podeu descarregar una selecció àmplia de fotos clicant aquí (Facebook) o bé aquí (Google photos).

Compartiu-ho amb: