El consell comarcal estén la mà als alcaldes per afrontar junts les necessitats dels municipis i la comarca

24 de juliol de 2019

Joaquim Colomer Eduard Ramo Andreu Lllimós Josep Tremps

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, comença el mandat amb l’afany de treballar al servei de la comarca i al costat de tots els alcaldes. Tot plegat, amb un govern focalitzat a estar al servei de les persones i els municipis. És per això que just després de la presa de possessió Colomer ha començat una ronda de reunions de treball amb els alcaldes del Ripollès, especialment dels municipis menys habitats o sense consellers que els representin directament al plenari del consell.

Són tres les reunions que el president ja ha fet. Concretament, amb els alcaldes de les Llosses, Andreu Llimós; de Vallfogona de Ripollès, Eduard Ramo; i d’Ogassa, Josep Tremps. De la mateixa manera, per als propers dies ja té mitja dotzena de reunions més fixades a l’agenda.

Amb aquests tres primers contactes el president ha manifestat la plena predisposició per, des del consell comarcal, oferir als municipis tota la col·laboració institucional possible. En aquest sentit, Colomer s’ha ofert per fer costat als ajuntaments en totes les gestions o peticions que necessitin canalitzar cap a altres institucions com la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya. Sobretot en aquelles que tinguin impacte comarcal.

D’altra banda, les trobades també han servit per avaluar el funcionament dels serveis que actualment el consell dóna als municipis. Entre ells s’han tractat afers vinculats amb el servei de recollida de residus urbans o les accions relacionades amb el projecte turístic finançat amb fons FEDER L’experiència dels Pirineus més autèntics. En el cas de Vallfogona, també s’ha tractat el servei de menjador escolar, que gestiona directament l’ajuntament.

Joaquim Colomer, també aprofita aquestes reunions per palpar les inquietuds més transversals de la comarca i que requereixin bastir un front comú amb el consell comarcal, els ajuntaments i altres ens comarcals. El desplegament de la fibra òptica, la resolució de les mancances en cobertura de telefonia mòbil i la millora de la xarxa viària són algunes de les qüestions que s’han posat sobre la taula, ara per ara. Alguns exemples concrets són la necessitat de resoldre els problemes de manteniment de la carretera de Ribamala, que transcorre pels termes d’Ogassa, Sant Joan i Ripoll; o el servei deficient del repetidor de Puigdon, a les Llosses.

El president s’ha mostrat agraït per la rebuda dels alcaldes que, al seu torn, han encaixat amb satisfacció la visita. Joaquim Colomer ha mostrat la voluntat de mantenir-hi un contacte directe i fluid.

Compartiu-ho amb: