Pardines acull aquest dissabte la 30a Trobada sardanista del Ripollès

30 de juliol de 2019

Dins del compromís amb la promoció de la cultura i les tradicions, el Consell Comarcal del Ripollès impulsa, per 30è any consecutiu, la Trobada sardanista del Ripollès. Enguany, l’efemèride tindrà lloc aquest dissabte, 3 d’agost, a Pardines, en el marc de la festa major del municipi.

Tal com recull la Guia sardanista del Ripollès amb què es presentava aquesta trobada, la Trobada sardanista del Ripollès pretén ser un homenatge a una dansa que és l’”element indispensable per a qualsevol celebració popular” al Ripollès. En aquesta ocasió, es compleixen tres dècades del compromís dels municipis ripollesos amb “aquest esperit de comarca que uneix el sardanisme” i amb la voluntat d’acollir-lo cada any a un poble diferent. Des del Consell Comarcal del Ripollès es considera que “el vincle que genera la sardana entre els nostres pobles és un element clau que fa comarca”.

La plaça del Pedró és l’indret escollit per l’ajuntament de Pardines per celebrar aquesta trobada comarcal. La ballada començarà a les quatre de la tarda i el repertori l’hi posaran dues cobles: la Principal de Banyoles i la Jovenívola de Sabadell.

L’elecció de Pardines com a municipi que acull la 30a Trobada sardanista del Ripollès s’escau seguint el torn rotatiu per tota la comarca que s’ha anat seguint des de la primera celebració d’aquesta efemèride. Aquest esdeveniment l’organitzen les entitats sardanistes del Ripollès amb el suport del consell comarcal i de l’ajuntament del municipi que l’acull, que en aquest cas és el de Pardines.

Per descobrir la resta de l’activitat sardanista de la comarca podeu consultar la Guia sardanista del Ripollès:

ℹ| Guia sardanista del Ripollès

Compartiu-ho amb: