Vinçà acull aquest diumenge la 5a Diada de l’agermanament Ripollès Conflent en el marc de la fira Festi’Terroir

25 de setembre de 2019

Seguint amb l’intercanvi cultural i associatiu entre el Ripollès i el Conflent i amb la voluntat d’estrènyer el vincle entre els habitants de les dues comarques, aquest diumenge la població de Vinçà acollirà la 5a Diada de l’agermanament Ripollès Conflent. Serà en el marc d’una festivitat gastronòmica, el Festi’Terroir, que tindrà lloc durant tot el dia a la vora del llac de la població.

En concret, els actes de commemoració del vincle entre el Ripollès i el Conflent començaran a les dotze del migdia. Consistiran en una actuació del grup de timbalers del Casal del Conflent. A continuació, animaran la jornada els grallers i geganters de Vallfogona de Ripollès. Tot seguit, aproximadament a tres quarts d’una del migdia, hi haurà els parlaments de les autoritats: Bernard Loupien, vicepresident de relacions institucionals de la Comunitat de Comunes Conflent Canigó, i Joaquim Colomer, president del Consell Comarcal del Ripollès. A la diada també hi assistirà la vicepresidenta ripollesa Mònica Santjaume i el conseller comarcal de Turisme, Xavier Guitart. Tots dos, membres del comitè d’enllaç de l’agermanament del Ripollès i el Conflent.

La fira Festi’Terroir, en la qual s’engloba la 5a Diada de l’agermanament Ripollès Conflent, inclou una llarga llista de propostes lúdiques, culturals, esportives i, sobretot, gastronòmiques. Des d’una caminada al voltant de llarg, un taller d’iniciació a la pesca, l’actuació castellera dels Pallagos del Conflent, un tast gastronòmic amb productes del Conflent, un xou d’esquí-surf sobre el llac, un taller d’iniciació a la sardana, inflables, pedals aquàtics, projecció de curtmetratges, i un llarg etcètera. La programació es pot consultar clicant aquí. Hi ha activitats que requereixen reserva prèvia.

La 5a Diada de l’agermanament Ripollès Conflent i la fira Festi’Terroir estan organitzades en coordinació amb la Comunitat de Comunes Conflent-Canigó, el Consell Comarcal del Ripollès, l’ajuntament de Vinçà, la Regió d’Occitània Pirineus Mediterrània i el departament dels Pirineus orientals.

 

6 ANYS D’AGERMANAMENT

L’agermanament entre el Ripollès i el Conflent es va segellar el 2013 arran dels vincles històrics i identitaris. Constitueix un fet inèdit, ja que és la primera i única vegada que dues comarques signen un agermanament d’aquestes característiques. Des d’ençà, el Consell Comarcal del Ripollès i la Comunitat de Comunes Conflent Canigó desenvolupen diverses activitats de forma conjunta a més de diverses trobades periòdiques que s’alternen entre les dues comarques: dues reunions anuals del comitè d’enllaç format pels càrrecs electes; la diada de l’agermanament, pensada per a la ciutadania; i també una jornada tècnica per fomentar l’intercanvi de coneixement entre els dos territoris.

Compartiu-ho amb: