El Refugi d’animals del Ripollès torna a acostar-se al límit de la capacitat

3 d'octubre de 2019

El Refugi d’Animals del Ripollès, gestionat pel Consell Comarcal del Ripollès amb el suport de la Diputació de Girona i dels ajuntaments de la comarca, ha tancat la temporada d’estiu amb 48 gossos allotjats. Això és així després d’una remuntada que ha començat a l’abril. Llavors la població era de trenta cans, la millor xifra dels últims quatre anys.

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, explica que aquesta dada posa el refugi “bastant al límit”, tenint en compte que el màxim de gossos que poden acollir les instal·lacions és de 52. El canvi de tendència s’ha produït per la recollida, aquest estiu, d’una gossa abandonada en estat de gestació i també d’una ventrada que es va trobar dins d’una capsa a la vora d’un contenidor d’escombraries, a la zona d’Ordina, a Ripoll.

Refugi comparativa població 2016-2019

RITME D’ADOPCIONS ESTANCAT

Davant d’aquesta situació, Colomer vol “encoratjar la gent perquè adoptin gossos en lloc de comprar-los”, per reduir la superpoblació del refugi. Sobretot, veient que les xifres d’adopcions del 2019 en general són més baixes, en comparació als darrers anys. Només marquen excepcions puntuals el març, l’abril i l’agost. Aquest darrer mes la xifra ha arribat a setze per l’ingrés dels cadells, que sempre resulten més atractius per a les famílies.

Amb tot, el consell comarcal valora l’esforç de les cuidadores i les voluntàries del refugi, que donen a conèixer els gossos i ofereixen molt bon assessorament a les famílies interessades a adoptar. El president posa en relleu aquesta atenció personalitzada, que promou que les persones interessades visitin tantes vegades com calgui els gossos i s’hi socialitzin fer l’elecció més encertada. Les visites es poden concertar al telèfon 609 52 97 88. Tota la informació sobre el procés i els gossos pendents d’adopció està disponible al web del Refugi d’animals del Ripollès. Els gossos s’entreguen al dia de vacunacions, desparasitats, esterilitzats i amb el xip identificador.

Refugi comparativa adopcions 2016-2019

LA IMPORTÀNCIA DEL XIP I DEL REGISTRAR

Aproximadament, dos de cada tres gossos recollits pel personal del Refugi d’animals del Ripollès no acaben retornant amb les famílies que els han perdut o abandonat. Aquesta és la causa directa de l’augment d’inquilins de l’equipament. En la majoria dels casos, el propietari no es pot localitzar perquè el gos no porta xip. És per això que cal insistir que col·locar-li i registrar-lo a la base de dades corresponent és obligatori. De fet, recentment proliferen els casos de gossos que efectivament porten xip però que no estan registrats, de manera que el problema per localitzar-ne els amos persisteix.

 

5.800 EUROS MÉS D’INVERSIÓ

Aquesta gran quantitat de gossos allotjats i l’alt rendiment en què treballen les instal·lacions fa que el president, Joaquim Colomer, consideri “indispensable anar fent millores pel benestar dels animals i de les persones que treballen al refugi”. És per això que ha anunciat una inversió de 5.800 euros, que serviran per renovar la tanca que envolta la zona de quarantena, on s’allotgen els gossos durant els primers dies d’ingrés fins que passen les revisions pertinents. També es millorarà l’accés a un dels patis d’esbarjo. A part d’aquestes, no es descarten més actuacions amb vista als propers mesos, el cost de les quals ara per ara s’està quantificant.

Aquestes millores se sumen a les que s’han presentat al principi d’aquest any 2019. Es tracta de l’ampliació de les instal·lacions amb deu boxs i deu casetes per augmentar la capacitat del refugi, la divisió de la zona d’esbarjo en dos espais diferenciats i la col·locació, en una d’aquestes zones, d’una pèrgola per protegir els gossos de la pluja i del sol.

Compartiu-ho amb: