Ramon Roqué, nou president del Consell d’alcaldes i alcaldesses del Ripollès

9 d'octubre de 2019

El Consell d’alcaldes i alcaldesses del Ripollès ha quedat constituït amb la primera sessió del mandat, celebrada aquest dimarts al vespre. Superat aquest tràmit, se n’ha elegit el nou president. Ramon Roqué (UPMcat), alcalde de Sant Joan de les Abadesses i vicepresident tercer del Consell Comarcal del Ripollès, s’ha imposat a l’altre candidat, Joan Dordas (ERC-AM), alcalde de Campelles. Per a l’elecció han calgut dues votacions ja que amb el resultat de 9 vots a 8 no s’assolia la majoria absoluta. Roqué ha obtingut els vots de Junts, Candidatura de Progrés, a més del seu, UPMcat. De la seva banda, Dordas ha rebut el suport dels alcaldes d’ERC-AM i l’alcalde de Planoles (Gent per Planoles).

Roqué s’ha mostrat il·lusionat per l’elecció i ha manifestat que pensa en el consell d’alcaldes com “un espai important d’intercanvi d’opinions i projectes comarcals”. El santjoaní subratlla la voluntat que sigui un òrgan útil i amb alta participació. Així mateix ha agraït la confiança dels alcaldes i s’ha posat a la seva disposició “per treballar positivament pel futur del Ripollès”. L’elecció de Ramon Roqué ha estat seguida d’aplaudiments per part de tots els membres i la felicitació del president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, membre també del consell d’alcaldes. Colomer, a més, ha aprofitat per agrair la tasca de Josep Coma, alcalde de Molló, com a president del consell d’alcaldes dels últims mesos del mandat previ.

 

OBERT I ITINERANT

Aprofitant aquesta primera sessió, el nou president del Consell d’alcaldes i alcaldesses del Ripollès ha presentat una moció per proposar que, a partir d’ara, les sessions d’aquest ens siguin obertes al públic. La iniciativa s’ha aprovat per una majoria àmplia de vots. D’aquesta manera, a les reunions podran assistir-hi regidors i personal tècnic acompanyant els batlles, així com el públic general i els mitjans de comunicació. També per majoria, i a proposta de l’alcalde de Molló, s’ha aprovat que els consells d’alcaldes ordinaris passin a celebrar-se de forma itinerant a diferents municipis del Ripollès.

El Consell d’alcaldes i alcaldesses del Ripollès té per funció emetre dictàmens previs a les resolucions definitives sobre qüestions com el Programa d’actuació comarcal, l’aprovació del reglament orgànic i les ordenances, la creació o modificació de serveis comarcals o les iniciatives legislatives del consell comarcal, entre altres. Aquest organisme es reuneix de manera ordinària el segon dimarts dels mesos imparells, a les set del vespre.

Compartiu-ho amb: