El consell comarcal ha activat esglaonadament el transport escolar d’avui atent als afectes de la llevantada

23 d'octubre de 2019

Amb la voluntat de garantir la seguretat de tots els usuaris, el Consell Comarcal del Ripollès ha activat esglaonadament el servei de transport escolar de totes les línies. En un primer moment, a dos quarts de set del matí, arran de la intensitat de la llevantada, dels efectes que ha tingut sobre la xarxa viària ripollesa i d’acord amb les instruccions de Protecció civil de la Generalitat de Catalunya, el servei s’ha suspès preventivament a totes les línies. A mesura que s’ha disposat de més informació sobre l’evolució del temporal i de la viabilitat de les carreteres, vora un quart de vuit del matí s’ha decidit activar progressivament totes les expedicions excepte els serveis de la línia R1 (Setcases-Camprodon), que tenia previst transportar prop de quaranta estudiants. Un cop els operaris de manteniment han aconseguit reobrir la carretera GIV-5264, afectada per una esllavissada, aproximadament a dos quarts de nou del matí s’ha activat la línia R1.

Finalment, doncs, el servei comarcal de transport escolar s’ha acabat desenvolupant en la totalitat de les línies i expedicions però amb horaris de pas aproximats. En alguns casos, a més, s’han fet expedicions compartides d’alumnes d’ensenyament secundari i primari. En total, avui el servei ha transportat prop de 400 usuaris.

L’operatiu d’emergències del Consell Comarcal del Ripollès, que treballa en coordinació amb Protecció civil i els ajuntaments, segueix pendent de l’evolució de la meteorologia i de l’estat de la xarxa viària per si hi ha més incidències. Tot i així, veient que la previsió del temps apunta a una millora notable de les condicions, es preveu que les expedicions de tornada del transport escolar s’efectuïn amb tota normalitat.

🚦 Consulteu aquí les incidències de la xarxa viària

 

30 ANYS GESTIONANT EL TRANSPORT ESCOLAR

El transport escolar és un servei gestionat pel Consell Comarcal del Ripollès per encàrrec del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Això és així des que el govern va delegar-li la competència el 1989. Des de llavors, la corporació comarcal confecciona el mapa de línies de transport escolar en funció de la demanda, adjudica el servei a les companyies d’autocars i n’inspecciona el bon funcionament. El finançament del servei segueix anant a càrrec del govern.

 
Compartiu-ho amb: