El consell d’alcaldes insta el Departament de Salut a resoldre les mancances sanitàries i segueix esperant resposta de la consellera

15 de gener de 2020

El Consell d’alcaldes i alcaldesses del Ripollès ha decidit per unanimitat instar el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a resoldre urgentment la disminució progressiva de serveis sanitaris de la comarca. En la moció aprovada a la sessió ordinària celebrada aquest dimarts a Campdevànol, es denuncia que s’ha arribat a “assolir uns paràmetres que no es corresponen a un servei essencial i bàsic per a la població”.

En aquest sentit, tant el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, com l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, han explicat que malgrat les múltiples gestions fetes no han aconseguit cap resposta de la consellera de Salut, Alba Vergés, ni cap proposta de data per fer una reunió. “No és raonable tenir tres mesos en espera la comarca del Ripollès”, ha sentenciat Colomer, que ha indicat que segueix insistint perquè aquesta trobada es dugui a terme. Munell, de la seva banda, ha refermat que “hem de posar el crit al cel allà on toca, que és la conselleria”, tot denunciant que “hi ha grups que aprofiten per fer política” davant la falta de professionals i desmenteix que aquesta realitat sigui la conseqüència de cap retallada. I és que, per contra, l’alcalde ripollès ha posat en valor les instal·lacions i el servei que s’arriba a prestar malgrat aquesta situació.

També l’alcaldessa de Campdevànol i alhora presidenta del patronat de l’hospital, Dolors Costa, s’ha referit a la qüestió per fer “una crida a la responsabilitat” dels alcaldes a l’hora de fer “segons quines afirmacions i difusions públiques o privades de l’hospital sense tenir tota la informació contrastada amb rigor”. Amb tot, ha demanat la implicació dels alcaldes tot sentenciant: “Si anem matant a pessics el que representa avui l’hospital de Campdevànol, estem destinats a patir-ne les conseqüències”.

A aquesta sessió del Consell d’alcaldes i alcaldesses del Ripollès també hi ha participat Joan Grané, gerent de l’Hospital de Campdevànol – Hospital comarcal del Ripollès. En el seu cas, ha circumscrit la realitat que pateix el Ripollès dins d’una problemàtica generalitzada a escala nacional de manca de professionals. El motiu, per tant, el situa en el fet que la formació de nous professionals no depèn dels hospitals sinó del ministeri espanyol de Sanitat. També ha posat en valor les aliances estratègiques amb altres hospitals en camps com l’anestesiologia o la pediatria, que permeten disposar de més professionals al Ripollès i que els metges de la comarca puguin ampliar coneixements exercint en altres centres més grans.

Compartiu-ho amb: