El Ripollès xifra en 1,9 milions els danys derivats del temporal Gloria, que se sumen als 2,5 milions del Leslie

30 de gener de 2020

El Consell Comarcal del Ripollès treballa al costat dels municipis afectats pel Gloria per gestionar la situació que ha deixat el temporal. Les fortes precipitacions van provocar múltiples danys materials pràcticament a tots dinou, quan encara són visibles molts dels desperfectes causats per la tempesta tropical Leslie, de l’octubre del 2018, per valor de 2,5 milions d’euros. A més d’haver treballat colze a colze amb els ajuntaments i els cossos d’emergència durant l’episodi per resoldre les urgències, ara la corporació els donarà suport en la tramitació de les ajudes.

En aquest sentit, el president, Joaquim Colomer, manifesta la voluntat de convidar a la comarca autoritats d’instàncies com la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya o el govern d’Espanya per fer pressió conjunta per aconseguir el finançament suficient per reparar la gran multitud d’infraestructures malmeses. Sobretot, atenent que en algunes ocasions son imports difícils d’assumir per municipis amb grans termes municipals, nuclis disseminats i poc poblats. És per això que no descarta convocar un ple o un consell d’alcaldes extraordinari amb aquesta finalitat.

 

RIPOLL I VALLFOGONA, ELS MÉS AFECTATS

Recollint la informació detallada pels serveis tècnics dels diversos municipis, el Consell Comarcal del Ripollès quantifica els danys causats pel Gloria en 1,9 milions d’euros. Es tracta d’un balanç provisional atès que alguns ajuntaments encara no han pogut inspeccionar la totalitat dels termes municipals respectius, en alguns casos per la quantitat de neu i glaç acumulats. El municipi més afectat és Ripoll, amb uns desperfectes que ascendeixen, ara per ara, fins a 590.480 euros. A grans trets, es tracta d’esllavissades però també són rellevants els danys al parquet del pavelló de l’Avellaneda i el trencament de la canonada principal de subministrament d’aigua.

En un import similar se situa Vallfogona de Ripollès, 542.927 euros. En aquest cas, corresponen a esculleres i murs de contenció que han cedit, la reparació de paviments de camins i desperfectes a la xarxa municipal d’aigua.

Compartiu-ho amb: