El Consorci de benestar social del Ripollès entrega 16 electrodomèstics a famílies que pateixen pobresa energètica

4 de febrer de 2020

 

El Consell Comarcal del Ripollès vol fer front comú amb la resta d’institucions competents de la comarca per reduir el fenomen de la pobresa energètica al Ripollès. És per aquest motiu que ha sol·licitat una subvenció a la Diputació de Girona en el marc del Programa d’estalvi energètic i pobresa energètica. Aquesta subvenció permetrà l’entrega de setze electrodomèstics que contribuiran a reduir la despesa i augmentar l’eficiència energètica a famílies que es troben en aquesta situació.

La subvenció, quantificada en 6.127,20 €, haurà permès l’adquisició, en diverses remeses, de vuit neveres, un frigorífic combi, quatre radiadors i tres deshumidificadors. Per escollir les llars beneficiàries d’aquest ajut ha estat el Consorci de benestar social del Ripollès, com a organisme competent en matèria de serveis socials a la comarca, qui ha establert els criteris d’atorgament. La comprovació del compliment dels criteris es fa per mitjà d’auditories presencials a les llars en les quals s’analitzen els electrodomèstics de què disposen les famílies i el grau d’eficiència energètica. Aquesta acció també s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració de l’Agència de desenvolupament del Ripollès, que ha elaborat el Pla contra la pobresa energètica al Ripollès.

Actualment s’ha començat l’entrega de la primera remesa d’electrodomèstics i properament se’n farà una altra fins a arribar al total de setze aparells. L’adhesió a aquest programa de la Diputació de Girona es va segellar amb l’aprovació, l’any passat, d’un acord a quatre bandes.

 

CAMPANYA INFORMATIVA

Aquesta iniciativa també ha inclòs la distribució d’uns desplegables per informar la ciutadania sobre mesures que poden prendre a les llars per reduir el cost de la factura energètica. Entre alguns consells, apunten la possibilitat d’ajustar les tarifes i els costos dels contractes o el canvi d’hàbits en l’ús d’elements com la calefacció, els dispositius audiovisuals o el consum d’aigua calenta sanitària.

 

Diputació de Girona

Compartiu-ho amb: