El consell comarcal i l’ajuntament de Ripoll demanen a la consellera de Salut treball unitari per solucionar les necessitats del Ripollès

6 de febrer de 2020

Finalment, després de mesos d’espera, ahir es va poder celebrar una reunió entre el Consell Comarcal del Ripollès, l’Ajuntament de Ripoll i la consellera de Salut, Alba Vergés, per avançar en les solucions davant les mancances del Ripollès en el camp de l’assistència sanitària. Una reunió per a la qual fins al dia abans no acabar de concretar l’hora i el lloc, malgrat haver-se sol·licitat reiteradament des del novembre passat, i a la qual han pogut assistir la consellera comarcal de Serveis a les persones, Dolors Costa; l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell; i el gerent de la regió sanitària de Girona, Miquel Carreras, amb qui ja s’han fet múltiples contactes des del consell comarcal els darrers mesos. Per exemple, una reunió amb alcaldes del Ripollès el 18 de setembre passat, a la seu del consell comarcal, ja sobre aquest afer.

Dolors Costa, amb la triple vessant de consellera comarcal, presidenta del patronat de l’hospital i alcaldessa de Campdevànol, va aprofitar la trobada per fer èmfasi en la necessitat que hi hagi un discurs i un treball unitari entre les formacions polítiques del govern comarcal i de la conselleria davant els nous paradigmes de l’atenció sanitària del Ripollès. En aquest sentit, Jordi Munell ha traslladat a Vergés un recull de missatges difosos a les xarxes socials on es posa de manifest l’ús polític intencionat dels canvis aplicats pel Departament de Salut pel que fa a la derivació de pacients de l’Hospital comarcal del Ripollès cap a l’Hospital comarcal de la Garrotxa o la no substitució dels pediatres que manquen.

Segons Costa i Munell, el Departament de Salut vol donar un missatge de tranquil·litat i rebaixar l’alarma social. I és que l’atenció sanitària actualment entra en un nou paradigma en què els hospitals no tenen equips propis sinó que hi ha cooperació de professionals de diversos hospitals. De fet, atès que actualment les operacions que requereixen ingrés i seguiment postoperatori per part del cirurgià són mínimes. En aquest sentit, des del departament s’informa que, durant aquests darrers dos mesos, la majoria d’operacions d’especialitat s’han seguit duent a terme a l’hospital campdevanolenc amb l’equip de metges compartit, mentre que només s’han derivat a la Garrotxa cinc pacients.

 

LA CONSELLERA, AL RIPOLLÈS

La trobada entre Costa, Munell i Vergés també ha servit per arrancar el compromís de la consellera de visitar la comarca, tal com ja li va proposar formalment el president, Joaquim Colomer, el novembre passat en sol·licitar aquesta reunió. Serà el març i, a més de seguir treballant en la millora de la qualitat assistencial, es reunirà amb el patronat i l’equip de l’Hospital de Campdevànol – Hospital Comarcal del Ripollès.

Compartiu-ho amb: