El 6è Univers Jove arribarà el 3 de març amb 60 estands de les grans universitats catalanes i l’FP de 9 comarques

18 de febrer de 2020

“Facilitar als joves tots els recursos necessaris perquè esdevinguin allò que volen ser i perquè puguin descobrir i aconseguir les seves fites professionals i personals”. Aquest és l’objectiu que, segons el president del Consell Comarcal del Ripollès i de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, Joaquim Colomer, defineix l’Univers Jove. La fira, que arriba a la sisena edició, se celebrarà el proper 3 de març, entre les deu del matí i dos quarts de tres de la tarda, al pavelló municipal de Ripoll, i ja hi han confirmat la visita més de 800 alumnes del Ripollès i les comarques veïnes. Colomer ha presentat l’Univers Jove acompanyat de la consellera comarcal de Joventut i Ensenyament, Mònica Santjaume, i de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Ripoll, Maria Dolors Vilalta.

El president ha qualificat de “dada molt rellevant” el fet que l’Univers Jove es consideri la tercera fira d’ensenyament més important del país pel format la varietat de l’oferta i el poder d’atracció de públic. Pel que fa al format, ha explicat que de fet “no és  només una fira d’ensenyament sinó que combina l’orientació, la formació i també l’ocupació”. A més ha subratllat l’atenció i orientació personalitzades que ofereix l’Univers Jove com a “tret diferencial respecte els grans salons d’ensenyament a què estem acostumats”.

 

MODA, CINEMA, SOLDADURA I IDIOMES A L’ESTRANGER, ENTRE LES NOVETATS

De la seva banda, Mònica Santjaume ha destacat la importància del fet que aquesta fira agrupi en un sol espai les grans universitats de Catalunya i la d’Andorra a més de formació professional de nou comarques diferents. “Al voltant tenim una oferta formativa prou important com per poder ser coneguda”, ha sentenciat. Entre les novetats d’expositors d’aquest any, Santjaume ha indicat que hi haurà una escola de moda i disseny, dues de soldadura, una de cinema i un centre que organitza estades lingüístiques a l’estranger. “Això demostra que any rere any no només ens quedem amb els estands d’altres anys i que segueixen venint sinó que es busca més oferta”, ha reblat la consellera.

Paral·lelament, Mònica Santjaume ha destacat que “una universitat pionera com la Universitat Autònoma de Barcelona, que a priori tampoc li falten pretendents, es decideixi a venir a l’Univers Jove”. I és que tan sols és present, a part de Ripoll, a les dues altres fires d’ensenyament més importants del país: el Saló de l’Ensenyament de Barcelona i a l’Espai de l’estudiant de Valls (Alt Camp). També ha posat en valor la tasca de les psicopedagogues del Servei educatiu del Ripollès per orientar els joves i assessorar-los en la decisió dels estudis que volen cursar.

 

PREMIS, DEMOSTRACIONS I LA DINAMITZACIÓ D’ADOLESCENTS.CAT

Mònica Santjaume ha indicat que una altra novetat d’aquest any és la creació d’un espai de dinamitzacions, una àrea central on diversos expositors faran demostracions i concursos relacionats amb disciplines com l’esport, el disseny tèxtil o la robòtica, així com sortejos d’obsequis. Aquest espai estarà protagonitzat pel portal multimèdia Adolescents.cat, molt influent entre els joves de tot Catalunya.

La regidora Maria Dolors Vilalta ha detallat que l’Ajuntament de Ripoll, com a capital de comarca, evidentment també hi havia de ser visible a l’Univers Jove. Així doncs, ha donat importància a la implicació de totes les institucions organitzadores de la fira. També ha explicat que aquest esdeveniment també serveix per donar visibilitat a l’oferta formativa i ocupacional del Ripollès. Això es farà col·locant uns distintius amb una R als estands de la comarca i també amb unes dinamitzacions pedagògiques preparades per Joventut del Ripollès juntament amb els centres educatius amb les quals els visitants hauran de respondre uns qüestionaris i això requerirà que s’informin i es documentin.

En aquesta línia, Vilalta també ha destacat la “doble mirada d’ensenyament i ocupació”, que també converteix l’Univers Jove en una eina que fomenta el retorn i l’arrelament al Ripollès dels joves que desenvolupin l’etapa formativa fora de la comarca.

Un altre element que ha volgut destacar la regidora és el programa Univers_Cultura, amb què els visitants podran adquirir entrades pel preu simbòlic d’un euro “per veure equipaments culturals de referència nacional” com el monestir de Ripoll, el Museu etnogràfic de Ripoll, la Farga Palau o l’Scriptorium.

Amb tot, el president, Joaquim Colomer, ha fet un agraïment especial a tots els organitzadors que fan possible l’Univers Jove al costat del Consell Comarcal del Ripollès: l’Ajuntament de Ripoll i l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura a través del projecte Odisseu. L’agraïment l’ha fet extensiu a l’Agència de desenvolupament del Ripollès i el Servei educatiu del Ripollès que també hi col·laboren. Així mateix ha convidat a tothom a visitar l’Univers Jove, el 3 de març, al pavelló municipal de Ripoll.

 

LLISTAT D’EXPOSITORS UNIVERS JOVE 2020

 

ESPAI UNIVERSITATS

Universitat Autònoma de Barcelona

Universitat de Barcelona

Universitat Politècnica de Catalunya – Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa

Universitat de Girona

Universitat de Lleida

Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya

Universitat d’Andorra

Universitat de Manresa

Universitat Abat Oliba CEU

ESERP Business & Law School

Euroaula

EUSES – Escola Universitària de la Salut i l’Esport

OSTELEA, School of Tourism & Hospitality

CETT Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia

UNED Girona

EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona (adscrit UAB)

Escola Universitària Formatic Barcelona

ESDAP Catalunya

Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL)

ESDi – Escola Superior de Disseny (adscrit Universitat Ramon Llull)

 

ESPAI FP

_RIPOLLÈS_

Institut Abat Oliba, Ripoll

Fundació Eduard Soler, Ripoll

 

_OSONA_

Institut de Vic

Institut Antoni Pous i Argila, Manlleu

La Salle, Manlleu

Institut Cirviànum, Torelló

Centre d’estudis el Seminari, Vic

Escola Familiar Agrària Quintanes, les Masies de Voltregà

IDEA Institut d’Estudis Aplicats, Vic

Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic

Vic Fashion Institute

Escola d’Hostaleria d’Osona, Tona

L’Escorial, Vic

CEFOSOL, Centre de formació de soldadura, Vic

 

_GARROTXA_

Institut Bosc de la Coma, Olot

Escola Pia, Olot

Institut la Garrotxa, Olot

Institut Montsacopa, Olot

KREAS Centre integral de formació en indústries càrnies i alimentàries, Olot

Escola d’Art i Superior de Disseny, Olot

 

_GIRONÈS_

ETG2 – Escola Tècnica Girona

ETG Racing

Institut Santa Eugènia, Girona

 

_VALLÈS ORIENTAL I OCCIDENTAL_

Centre Tècnic Vallès, les Franqueses

Institut tècnic Català de la Soldadura, Rubí

 

_BARCELONÈS_

Catalonia Film School, Barcelona

 

_PLA DE L’ESTANY_

Institut Josep Brugulat, Banyoles

 

CERDANYA

Institut Pere Borrell

 

 

ESPAI ALTRES FORMACIONS

Escola Comarcal de Música del Ripollès

EOI Olot- Ripoll

Centre de Formació d’Adults del Ripollès

Punt Òmnia la Devesa del Pla, Ripoll

Punt Òmnia Eudald Graells, Ripoll

Punt Òmnia Ripoll60

Spania International Learn languages & travel

 

ESPAI ORIENTACIÓ

Joventut del Ripollès

Referent d’Ocupació juvenil

Equip d’assessorament i orientació psicopedagògic – Servei educatiu del Ripollès

 

ESPAI OCUPACIÓ

Oficina de Treball de Ripoll

 

Univers Jove, una fira amb la dinamització d’Adolescents.cat.

Compartiu-ho amb: