Més de la meitat dels expositors valoren amb un excel·lent l’Univers Jove 2020, que aprova amb nota

17 de març de 2020

 

 

Facilitar als joves el màxim d’eines per tal que construeixin amb criteri les bases del seu futur personal és un dels objectius del Consell Comarcal del Ripollès. És per aquest motiu que, conjuntament amb l’Ajuntament de Ripoll i l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura organitza anualment la fira de vocacions Univers Jove, entre altres projectes. Aquests dies, l’equip organitzatiu enllesteix el balanç definitiu de la darrera edició, celebrada el 3 de març passat, després de recollir també les valoracions que n’han fet els expositors mitjançant els qüestionaris que se’ls faciliten.

Més de la meitat dels centres educatius participants han respost aquesta enquesta i, segons els resultats, l’aspecte més ben valorat són les facilitats tècniques i materials aportades per l’organització. El 70 % de les respostes les consideren entre molt bones i excel·lents. Amb una qualificació molt similar es puntua el suport i el tracte per part de l’organització i l’horari d’obertura de l’espai.

 

BONA ACOLLIDA DE L’ESPAI DE DINAMITZACIONS

Una de les novetats de l’edició d’enguany ha estat la creació d’un espai de dinamitzacions on els expositors que ho han sol·licitat han pogut fer demostracions d’activitats relacionades amb el seu camp, aprofitant l’escenari muntat per Adolescents.cat. Aquesta ha estat una iniciativa també ben acollida per la majoria d’estands fins al punt que alguns dels que inicialment no tenien sol·licitat fer-ne us, van acabar disposant-ne.

Un altre punt que ha rebut comentaris positius és la disposició dels estands dins del recinte. Aquest fet és rellevant tenint en compte que el creixement de la fira suposa un repte en la mesura que el recinte ja no disposa de més espai per a l’exposició.

Pel que fa als centres d’ensenyament que han portat alumnes a l’Univers Jove, valoren positivament que la visita els ha servit per esvair dubtes sobre el seu itinerari formatiu. En aquests sentit hi juga un paper destacat l’atenció personalitzada i el servei d’orientació dut a terme per l’Equip d’assessorament psicopedagògic del Servei educatiu del Ripollès. També indiquen que en la majoria dels casos els estudiants han trobat informació dels estudis que buscaven. De fet, veuen també un punt fort en l’àmplia varietat d’oferta de formació professional. L’oferta Univers Cultura, de visites a equipaments culturals de rellevància nacional com el Monestir de Santa Maria de Ripoll al preu d’un euro, també ha estat un atractiu per alguns visitants, que han acabat d’amortitzar el desplaçament fins a la capital ripollesa.

Entre els aspectes que l’organització treballa per millorar a petició dels estands és la captació de més públic de Batxillerat. Properament s’escollirà la data de l’edició 2021 de l’Univers Jove, cosa que permetrà començar a fer-ne difusió amb la voluntat de seguir creixent en visitants, en estands i en radi d’influència.

 

LES GRANS UNIVERSITATS I FP DE 9 COMARQUES

L’Univers Jove 2020 ha sumat més de 1.000 visitants, el 80 % dels quals han estat estudiants d’ESO i Batxillerat del Ripollès, la Cerdanya i Osona. Pel que fa als estands, n’hi ha hagut uns seixanta comptant-hi les grans universitats de Catalunya i Andorra, i centres de formació provinents de nou comarques. Ara per ara, l’Univers Jove ha estat l’única d’entre les grans fires educatives que s’ha pogut celebrar a Catalunya aquesta temporada, arran de les mesures de prevenció del contagi del Coronavirus.

Compartiu-ho amb: