El Consell Comarcal del Ripollès demana responsabilitat i que s’evitin els desplaçaments a segons residències

20 de març de 2020

Seguint el que indiquen les mesures dictades pel reial decret d’estat d’alarma per prevenir la propagació del COVID-19 i el col·lapse sanitari, el Consell Comarcal del Ripollès se suma a la crida a la població perquè respecti el confinament decretat. Les restriccions impliquen romandre al domicili habitual i no desplaçar-se a les segones residències. De fet, resta prohibit sortir de casa excepte per les causes de força major descrites al mateix reial decret.

El cos de Mossos d’Esquadra, en coordinació amb les policies locals, han desplegat un seguit de controls policials a carreteres i autopistes. Des d’avui divendres i durant tot el cap de setmana, els agents hi controlaran que els vehicles que circulen per les vies no infringeixen les mesures de restricció. Denunciaran totes aquelles persones que les incompleixin i, a més, si el vehicle l’ocupa més d’una persona, aquest fet també serà sancionat. Les multes, en aquestes circumstàncies, oscil·laran entre 600 i 30.000 euros.

Només amb la responsabilitat i la cooperació de tothom aconseguirem frenar el nombre de contagis de coronavirus i restablir la normalitat. Només això permetrà que tothom, ripollesos i visitants, puguem tornar a gaudir ben aviat dels atractius del nostre entorn.

Davant de qualsevol dubte sobre aquest episodi i les restriccions de mobilitat, es recomana seguir les indicacions de Protecció civil de la Generalitat de Catalunya, accessibles clicant aquí.

Compartiu-ho amb: